29 / 03 / 2024

Ahmet Misbah Demircan mahalle muhtarıyla bir araya geldi!

Ahmet Misbah Demircan mahalle muhtarıyla bir araya geldi!

İlçedeki mahalle muhtarıyla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, belediyelerin görevlerinin sadece çöp toplayıp temizlik yapmak olmadığını belirterek, “Belediyeler, şehrin liderliğini ve öncülüğünü yapar, şehrin rotasını belirler,” dedi.




Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçede bulunan 45 mahalle muhtarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya belediye başkan yardımcıları ile birlikte katılan Demircan, muhtarlar ile tek tek ilgilenerek mahallelerin sorunları ve belediye birimlerinin mahallelerde yürüttükleri çalışmalar hakkında fikir alışverişi yaptı.


Toplantıya katılan muhtarlar, söz alarak mahallelerine ait istek ve önerilerini Demircan'a aktardı. Beyoğlu'nu daha güzel hale getirme konusunda muhtarlarla fikir alışverişinde bulunan Demircan, muhtarların istek ve ihtiyaçlarını dinleyip çözümler sundu.


BELEDİYE BAŞKANLARI ŞEHRİN ROTASINI BELİRLER


Belediyelerin görevlerin sadece şehirde temizlik yapmak, çöp toplamak olmadığını belirten Başkan Demircan,“ Belediye başkanları şehrin liderliğini ve öncülüğünü yapar. Şehrin rotasını belirler, ekonomisini, kültürü ve nereye gideceğini tayin eder. Eğer bu yönde bir  hedefleri yoksa şehir başı boştur ve nereye gideceğini bilemez,” dedi.



TÜRKİYE DEĞİŞTİ, İNSANLARIN BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİ


Başkan Demircan, 2004 yılında göreve geldikleri zaman Beyoğlu’nun turizmin, kültürün, eğitimin öncü olacağı bir yer olmasını hedeflediklerini belirterek, 2004'te Beyoğlu'nda 800 turistik işletme, 6 bin yatak ve 72 bin SSK'lı çalışan vardı. Şuan 180 bin çalışan , 40 bin ‘den fazla yatak, 4 bin den fazla turistik işletme var. Artık bizim kapımıza insanlar çöp için, temizlik için, sosyal yardım için, aile hekimi veya okulun çatısı için gelmiyor. Daha refah bir yerde yaşamak, daha mutlu olmak, yaşam kalitesini yükseltmek ve çoluğuna çocuğuna iş bulmak için geliyor. Türkiye değişti, insanların beklentileri değişti. Bu beklentileri karşılık vermeyen belediye, belediyeliğini yapamıyordur.” diye konuştu.


DEMİRCAN’A TEŞEKKÜR


Muhtarlar ise yaptıkları  konuşmalarda, hemen her konuda kendilerine destek olan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür ettiler. Demircan’ın her üç ayda bir kendileriyle bir araya gelerek mahallelerin sorunlarını konuştuğunu ifade eden muhtarlar, bilgisayarlarını yenilemelerinden dolayı Başkan Demircan’a ayrıca teşekkürlerini ifade ettiler.




Beyoğlu Belediyesi


Geri Dön