29 / 03 / 2024

Sena Kaleli: Türkiye su zengini bir ülke değil!

Sena Kaleli: Türkiye su zengini bir ülke değil!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Sena Kaleli, Türkiye’nin sanıldığının aksine su zengini bir ülke olmadığını söyledi.CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Dünya Su Günü sebebiyle açıklamalarda bulundu...




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Sena Kaleli, Türkiye’nin sanıldığının aksine su zengini bir ülke olmadığını söyledi.CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Dünya Su Günü sebebiyle açıklamalarda bulundu. 


Seçim çalışmaları sırasında Mustafakemalpaşa’da ilçe sakinler ile buluşan Kaleli, vatandaşların şikâyet ettiği ve atıklar ile kirlenen derenin yanında çok önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin sanıldığı gibi su zengini bir ülke olmadığını ifade eden Kaleli, “Türkiye, sanıldığının aksine su zengini bir ülke değildir. DSİ'nin verilerine göre, ülkemizin tüketilebilir yerüstü ve yeraltı su potansiyeli yılda ortalama toplam 112 milyar m3'tür ve Türkiye, kişi başına ortalama bin 500 m3 ile su azlığı yaşayan bir ülkedir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2030 yılında ülke nüfusumuzun 100 milyon olacağını öngörmektedir. Mevcut kaynakların tamamının bozulmadan korunduğunu varsaysak bile 2030 yılı için kişi başına düşen kullanılabilir su miktarının bin m3/yıl civarında olacağı söylenebilir. Tüm bu bilimsel gerçekler ülkemizin su yönetimi konusunda çıkarcı değil akılcı bir politika yürütmesi gerektiğini ortaya koymaktadır” dedi.



Kırıkhan Olay


Geri Dön