18 / 04 / 2024

Senegal Stadyumu’nda Tabanlıoğlu Mimarlık imzası!

Senegal Stadyumu’nda Tabanlıoğlu Mimarlık imzası!

Tabanlıoğlu Mimarlık, bir büyük projeye daha imza atacak. Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı stadyum projesinin müteahhitliğini de bir başka Türk şirketi olan Summa üstlendi...



Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Üstündağ bugün köşesinde "Dedesinin izinde...Mağazasını açtı" başlıklı yazısında Tabanlıoğlu'nun Senagal Stadyumu'na imza atmasını da keleme aldı. İşte detaylar;

Senegal Stadyumu’nda Tabanlıoğlu imzası

Yaptığı projelerle adını tüm dünyaya duyuran Tabanlıoğlu Mimarlık, bir büyük projeye daha imza atacak: Senegal Stadyumu.

Senegal’in başkenti Dakar’ın spor altyapısına büyük destek verecek olan Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun temel atma töreni, geçtiğimiz günlerde büyük bir organizasyonla yapıldı. Dakar yakınlarındaki Diamniadio kasabasında inşa edilmeye başlanan 50 bin kişilik Senegal Stadyumu’nun (Stade du Senegal) temel atma töreni, Devlet Başkanı Macky Sall, hükümet üyeleri, FIFA genel sekreteri ve spor dünyasından isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı stadyum projesinin müteahhitliğini de bir başka Türk şirketi olan Summa üstlendi. Stadın, ev sahipliği yapacağı 2022 Gençlik Olimpiyat Oyunları’na yetiştirilmesi planlanıyor.

Senegal Stadyumu’nda Tabanlıoğlu Mimarlık imzası!

AFRİKA ÜLKELERİNDE PROJELERİ VAR

Tabanlıoğlu Mimarlık daha önce Afrika’daki Ekvator Ginesi’nde, Libya’da ve yine Senegal’de kongre merkezleri projelerine imza atmıştı. Firma, 2009’dan bu yana faaliyette olan Kazakistan’daki Astana Arena’yı da inşa etti. Geçen yıl gerçekleşen proje yarışmasını kazanarak Kosova Stadyumu’nun yapımını üstlenen Tabanlıoğlu Mimarlık, Yeni Ulusal Japonya Stadyumu için düzenlenen uluslararası yarışmada da 11 finalist arasına girmeyi başardı.


Geri Dön