16 / 04 / 2024

Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet sunacak olan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisinde devam eden çalışmaları inceledi.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet sunacak olan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisinde devam eden çalışmaları inceledi. Tesiste devam eden çalışmalarla ilgili SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten bilgi alan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin her noktasında vatandaşlarımıza temiz ve bol içmesuyu ulaştırmak için büyük gayretler sarf ediyoruz. Şehrimizin kuzeyini en ileri teknolojiye sahip arıtma tesisi ile buluşturuyoruz. Tesisimizin büyük kısmı tamamlandı. İnce işçiliklerinde tamamlanmasıyla kısa süre içerisinde testlerine başlayacağız” diye konuştu.


Testlere Başlıyoruz

Tesiste son aşamanın da bitmek üzere olduğunu belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “5,2 milyonluk yatırım yaparak 3 bin 200 metrekare alan üzerinde inşasına başladığımız Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimizi yakın zamanda devreye alacağız. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Arıtma tankları ve 440 metreküplük içmesuyu depomuzun giriş çıkış bağlantıları tamamlandı. Tesisimizin iskele sistemi de bitti. Şuanda dış cephe kaplaması ve ince işçilikler devam ediyor. Projemizin tamamlanması ile Karasu ve Kocaalili hemşerilerimizin musluklarına temiz, kaliteli ve bol içmesuyu ulaşacak” ifadelerini kullandı.


Entegre Bir İçmesuyu Ağı

Kuzey bölgesinde entegre bir içmesuyu ağı kurduklarını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Bu proje ile Karasu ve Kocaali ilçelerimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alıyoruz. Yaz aylarında Karasu ve Kocaali’ye bağlı mahallelerimizde zaman zaman yaşanan su yetersizliği ve bulanıklık ile ilgili sorunlar projenin tamamlanmasıyla tarihe karışacak. Bölgede yapımı devam eden 450 kilometrelik içmesuyu hattımız Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre olacak. Ayrıca şuan proje aşamasında olan Çamdağı Barajı ile de bölgede içmesuyu anlamında uzun yıllar herhangi bir sorun yaşanmayacak. Hedefimiz kuzeyin içmesuyu geleceğini garanti altına almak” dedi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön