28 / 03 / 2024

Serdar Değirmenci: İl Özel İdaresi'nin yeni binası Büyükşehir'in olsun!

Serdar Değirmenci: İl Özel İdaresi'nin yeni binası Büyükşehir'in olsun!

İzmir İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte yapımı süren İl Özel İdaresi hizmet binasını ziyaret eden Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, “Özel idareler kapatıldıktan sonra binanın Büyükşehir’e verilmesinden yanayız” dedi




İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, meclis üyeleri ile birlikte yapımı süren yeni hizmet binasında basın açıklaması yaptı. Göreve gelir gelmez eski Tekel binası olan yapının hizmet binası olmasını kararlaştırdıklarını kaydeden Değirmenci, "Yapılan ihale ile 27 milyon TL karşılığında buranın İl Özel İdaresi hizmet binası olması için çalışmalara başlandı. Ocak ayında çalışmaların bitirilerek binanın açılması planlanıyor. Binada 10 bin 193 metrekare açık alan ve 20 bin metrekare kayalı alan ile 120 araçlık bir otopark bulunacak" dedi.


"Otopark yıkılsın"

6360 sayılı kanun ile il özel idarelerinin kapanmasının kararlaştırılması ile pekçok taşınmaz ile birlikte söz konusu binanın da ne olacağı tartışılmaya başlandığını belirten Değirmenci, "Biz buranın Büyükşehir Belediyesi hizmet binası olmasından yanayız. Karşıdaki katlı otopark yıkılsın ve yeraltına alınsın. Doğum hastanesi de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından isteniyor, orası da bir müze olarak düzenlenebilir. Paylaşım komisyonu bizim bu önerilerimizi dikkate alırsa biz de kapanırken İzmir'e bir hizmet yapmış oluruz" diye konuştu.


'Beni görevlendirmeli'

İl özel idarelerinin mallarını dağıtacak komisyonda kendisinin de bulunması gerektiğini kaydeden Değirmenci, "Altını çiziyorum, il özel idaresi mallarının dağıtımı için oluşturulacak paylaşım komisyonunda İl Genel Meclisi Başkanı'nın da mutlaka bulunması gerekir. Valimiz beni görevlendirmeli. Tüm kurumlardan temsilciler bu komisyonda yer alırken malların sahibi olan kurumdan kimsenin yer almaması düşünülemez. Bu konuda AK Parti, CHP ve MHP grupları da aynı görüşte" ifadesini kullandı.


1929 yılında yapıldı

Konak Doğumevi'nin arkasında bulunan ve 1929 yılında Tekel idaresi olarak yapılan binaya 1959-1961 yılları arasında iki ek bina eklenmişti. Bina, 1997 yılının Nisan ayında il encümenince 232 bin TL karşılığında Tekel'den satın alınmıştı. 12 yıl boyunca binanın 100 metrekarelik alanını Devlet Opera ve Balesi prova alanı olarak kullandı. Binanın önündeki otopark bölümünden de İl Özel İdaresi kira geliri elde etti.


Yeni Asır


Geri Dön