19 / 04 / 2024

Keçirören Cumhuriyet Kulesi’nin imar planı Büyükşehir’de!

Keçirören Cumhuriyet Kulesi’nin imar planı Büyükşehir’de!

Keçirören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilçede yapılan referandumdan “Yıkılmasın” kararı çıkan Cumhuriyet Kulesi’nin imar planı değişikliğinin hazır olduğunu ve Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderileceğini söyledi.



Hürriyet Gazetesi'nden Murat Yılmaz'ın haberine göre; Keçirören Belediye Başkanı Mustafa Ak, yatırımcılarla ilgili açıklamasında ise, “Birkaç görüşmemiz oldu. Ama neticelenmiş bir şey yok” dedi.

 

25 Kasım’da Keçiören’de yapılan referandumda vatandaşların yüzde 76’sının “Yıkılmasın” kararı verdiği Cumhuriyet Kulesi ile ilgili yeni imar planları yapıldı.

 

Keçirören Cumhuriyet Kulesi’nin imar planı Büyükşehir’de!

 

Plan değişikliğini Büyükşehir Belediye Meclisi’ne göndereceklerini aktaran Mustafa Ak, kulenin daha fonksiyonel hale gelmesi için mimarıyla beraber yeni bir proje hazırlandığını da ifade etti. 

 

Keçirören Belediye Başkanı Mustafa Ak, önceki gün ulusal gazetelerin  Ankara  eklerinin muhabirleriyle bir araya gelerek Cumhuriyet Kulesi’nin son durumuyla ilgili şöyle açıklama yaptı:

 

İMAR SORUNU ÇÖZÜLECEK

“Kuleyle alakalı şu anda iki çalışma eş zamanlı olarak yürütülüyor. Birincisi imara uygun hale getirilmesiyle alakalı. İmar değişikliği bizim Meclis’imizde kabul edildi. Şimdi Büyükşehir Meclisi’ne gönderiyoruz, kabul edildikten sonra imarla alakalı sorunumuz çözülmüş olacak. İkinci çalışmamız ise projeyle alakalı. Bir revizyon gerçekleştiriyoruz kule alanının ve bulunmuş olduğu yerin daha cazip hale gelmesiyle alakalı çalışmalar yapıyoruz.


SOKAK ESNAFI KONSEPTİ

Ayrıca kuleye yeni fonksiyonlar katıyoruz. Kule arasındaki boşlukları da değerlendirecek şekilde yeni bir tasarım üzerinde çalışıyoruz. Mevcut mimarıyla bizim ekibimiz birlikte çalışıyorlar, birlikte bir mutabakat sağlayacağımızı düşünüyorum. Bununla beraber bir sokak esnafı konsepti oluşturacağız. Kuleye gelen yol üzerinde sokak esnafı şeklindeki alan daha fazla turisti çekecek.


GÜNCELLEME ÇALIŞMASI

Ziyaretçilerin geldikleri zaman, gezececekleri, alışveriş yapabilecekleri, vakit geçirebilecekleri yerlerin çoğaltılmasıyla ilgili çalışma yapıyoruz. Yeni bir tasarım ortaya çıkacak bu yeni tasarımın daha sevimli ve daha güzel olmasına özen gösteriyoruz. Güncellemeyle alakalı da çalışma yapılıyor. Burada kullanılan malzemelerin daha teknolojik ve günümüze uygun hale gelmesi lazım. Bu proje nihayetinde 2002 yılında yapılmış bir proje.


YATIRIMCILARLA GÖRÜŞTÜK

O dönemin(2002) şartları başka şimdiki dönemin şartları başka. Şimdi daha teknolojik bazı şeyleri orada kullanabilir hale geldik, onunla ilgili de yoğun bir çalışma yapıyoruz. Çalışma bittiği zaman görsel anlamda bir şeyler ortaya çıktığı zaman ve mimarla anlaşmamız sağlandıktan sonra bunu da paylaşacağız. İşletmecilere de açığız. Yapılmasıyla ve işletlesiyle alakalı talip olanlarla birkaç tane görüşmemiz oldu. Ama neticelenmiş herhangi bir şey yok.”
 


Geri Dön