20 / 04 / 2024

Cumhuriyet Kulesi'nin imar değişikliği reddedildi!

Cumhuriyet Kulesi'nin imar değişikliği reddedildi!

ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören Belediyesi'nin, Cumhuriyet Kulesi için yaptığı imar değişikliğini reddetti. Bu kararla birlikte Kule'nin yıkımı yasal olarak kesinleşti.



ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören Belediyesi'nin, Cumhuriyet Kulesi için yaptığı imar değişikliğini reddetti. Bu kararla birlikte Kule'nin yıkımı yasal olarak kesinleşti. 


PLANLAMA İLKE VE ESASLARINA AYKIRI

 Meclis'e gelen gündem maddesinde, Cumhuriyet Kulesi'nin de içinde bulunduğu alanda Keçiören Belediyesi Meclisi tarafından yapılan imar planı değişikliği görüşüldü. 

Keçiören Belediye Meclisi tarafından uygun görülmesinin ardından onaylanmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilen ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu nca ele alman 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, "planlama ilke ve esaslanna aykırı" bulundu. 


YENİ PLAN REDDİLDİ

Komisyonun "aykın"raporu Büyükşehir Belediye Meclisi'nce de oy çokluğu ile kabul edilerek, Keçiören Belediye Meclisi'nin kararı ret edilmiş oldu. Keçiören Belediye Meclisi tarafından aralarında Cumhuriyet Kulesi inşaatının bulunduğu yapılara ilişkin yeni bir imar plan değişikliği yapılmıştı. Ancak alman kararla Büyükşehir Belediye Meclisi, söz konusu kulenin yıkılması gerektiğine karar vererek, planın reddini uygun buldu. 

YIKIMI KESİNLEŞTİ  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım kararını şöyle değerlendiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, şunları söyledi: "Biz yönetime geldiğimiz tarihten itibaren bu yanlış projenin düzeltilmesi için elimizden gelen çalışmayı yaptık. En yetkili mercii olan Danıştay bu konuda zaten daha önce yıkım kararı vermişti. Biz Keçiören Belediyesi olarak, Danıştay kararı üzerine yeni bir imar düzenlemesi yaptık. Ama Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bizim imar çalışmamızı reddetmesi ile Cumhuriyet Kulesi'nin yıkımı kesinleşmiştir. Reddedilen imar çalışmamız kanunen bir ilçe belediyesi olarak yapabileceğimiz son yasal hamleydi. Ortada zaten büyük bir israf ve görüntü kirliliği vardı. 

Mecbur kaldığımız bu yıkımla ilçedeki tek büyük görüntü kirliliğinden ve israfın daha da artmasından kurtulmuş olacağız. Zarann neresinden dönülürse kardır. Bu karann ardından en kısa zamanda ihaleye çıkacak ve yıkım kararını bu yaz uygulayacağız." 


Haber Vaktim 


Geri Dön