25 / 04 / 2024

Serdar İnan: Devlet ihalesiyle işim olmaz!

Serdar İnan: Devlet ihalesiyle işim olmaz!

Kanalistanbul projesine destek veren Serdar İnan 'a “İhale almak için yağcılık yapıyor ” diyen Kılıçdaroğlu 'na yanıt gecikmedi. İnan “Devlet ihalesiyle işim olmaz, ben şehrin geleceği için projeyi önemsiyorum ” dedi...



İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve mimar Serdar İnan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir TV programında kendisini hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. Kanaltürk TV'de yayınlanan programda Kanal İstanbul projesiyle ilgili soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, projeye 30 milyar dolar öneren Serdar İnan'ı kastederek 'Bakın bakalım o iş adamı ne kadar vergi veriyor. Birileri bir yerden ihale kapmak için başbakana yağcılık yapıyor. O iş adamı çıksın, ben şu kadar vergi veriyorum desin. Herhalde son 5 yılda 1 milyar dolar vergi verdi' suçlamasında bulunmuştu. Bugün Gazetesi'ne konuşan İnan, Kılıçdaroğlu'na çağrı yaptı ve 'Konuyu siyasallaştırmak isterken İstanbul'u köyleştirmeyelim' dedi.

Yabancı sermayeyle yapılacak

İnan kendisi hakkındaki iddialara da şu yanıtı verdi:

'- Bu proje vergilerle değil, yurtdışından getirilen parayla yapılacak. Kimsede 30 milyar dolar verecek para yoktur. Ayrıca Türkiye'nin en büyük 10 şirketinin ödediği vergiler 30 milyar değil. Buradaki espri, İstanbul'u yenileme, İstanbul'u dünya kenti yapma projesidir. Ne yaparsanız yapın İstanbul yenilenecek. Bunu   yapmayalım demekle yenilenme sürecini durduramazsınız.

- Derdim ihale olsaydı bugüne kadar devlet ihalelerine girerdim. Ben  TOKİ  ihalesine bile girmedim. Bir Türk mimari olarak bu projeyi önemsiyorum. İstanbul fotoğrafının içinde yeni İstanbul'a dair hiç bir eser yok. şžimdi elimizde bir fırsat var, şu parti bu parti demeden, bu projeyi yapalım. Devlete de 30 milyar dolar kaynak sağlayalım.

- Türkiye'de bütün müteahhitlerin vergisini toplasanız 1 milyar etmez. Maksat vergi vermek vermemek değil, İstanbul'u kurtarmak için herkesin duyarlı olmasıdır.

- Marmara'ya manevi değeri de olan ada yapmayı planlıyorum. Biz gelecekten korkmayan,futurist mimarlar grubunu oluşturuyoruz, İstanbul'u 21. yüzyıla taşıyacak projeler açıklayacağız.'

Bugün/Selma şžENOL


Geri Dön