25 / 04 / 2024

Serdar Kalaycı: Dönüşümün yanında imar düzenlemesi de yapıyoruz!

Serdar Kalaycı: Dönüşümün yanında imar düzenlemesi de yapıyoruz!

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, kentsel dönüşümün yanı sıra imar düzenlemesi çalışmalarına da önem verdiklerini belirterek, 4 yılda yaklaşık 40 milyon metrekarelik yeni imar planı ve revizyon imar planı yaptıklarını söyledi.



MERAM Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, belediye olarak Konya tarihindeki en büyük imar hamlelerinden birini gerçekleştirdiklerini vurguladı. Kalaycı, "İlçe tarihimizin en büyük imar planlarından biri olan ve 7 mahallede yaklaşık 7 milyon 500 bin metrekarelik alanı kapsayan " Yay lap ınar B ahçeşeh i r P ro jesi "ni hayata geçirdik. Hasanköy, Yaylapmar Siıleymaniye, YaylapınarUhud, Yaylapmar Kaş, Karaaslan Aybahçe ve Alakova Mahallelerinin 20 milyon metrekaresinin 7 milyon 500 bin metrekarelik ilk etabında imar çalışmasını tamamladık. 12 milyon 500 bin metrekarelik ikinci etapla ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Yaptığımız en önemli imar planlarından biri de 1 milyon 780 bin metrekarelik Güney Meram İmar Planı. Kaşınhanı Revizyon İmar Planı kapsamında 803 bin metrekarelik alanda düzenleme yapıldı. Toplamda 40 milyon metrekarelik alanda yeni imar planı ve revizyon imar planı yaptık" diye konuştu. 


Yeni yollar açıldı

Yapılan imar planı neticesi yaklaşık 400 kilometrelik yol açtıklarını belirten Kalaycı, "Osmangazi, Selver, Durıınday, Yorgancı gibi mahallelerde yer yer 2-3 metre genişliğinde yollar vardı. İmar planında yeni yollar açmak ve var olan yolları genişletmek suretiyle ambulansın, itfaiyenin giremediği daracık yolları 15-20 metre genişliğindeki modern yollar haline getirdik. Bu noktada bize çok büyük destek veren hemşehrilerimize de şükranlarımı sunuyorum" dedi. 


Konya'nın Sesi Gazetesi


Geri Dön