26 / 04 / 2024

Şeref Malkoç: Elazığ yeniden imar edilecek!

Şeref Malkoç: Elazığ yeniden imar edilecek!

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Elazığ deprem bölgesine giderek incelemeler yaptı. Malkoç, incelemelerin ardından beraberindeki heyetle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'ı ziyaret etti.



Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Elazığ’a giderek deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Malkoç, yaptığı incelemeler sonrasında heyet ile birlikte Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'ı ziyaret etti

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; daha sonra merkez üssü Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği Abdullah Paşa ve Mustafa Paşa Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Malkoç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulan irtibat ofisinde yetkililerden bilgi aldı.

Malkoç, yaptığı açıklamada, Elazığ ve Malatya'da gerçekleşen büyük depremde can kayıplarının çok olmamasının sevindirici olduğunu anlattı.

Afet sonrası kentte yapılan çalışmaları önemli gördüğünü vurgulayan Kamu Başdenetçisi Malkoç, şu açıklamalarda bulundu.

"Depremin üzerinden 18 gün geçti. Bu sürede yapılan hizmetler ve çalışmalar olağanüstü büyüklüktedir. Özellikle 1999 depremini yaşadık. O dönemi hatırlıyoruz. O depremde 20 günde bile enkazda ölülerimizi çıkaramamıştık. Şimdi ise bütün tedbirler alındı ve yıkımlar başladı. Konteyner kentler kuruluyor. Şehir yeniden imar edilerek, temeller atılacak. Bu durum milletimizin büyüklüğünü ve devletimizin organizasyon gücünü ve başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ülkeyi yönetenlerin hassasiyetini gösteriyor. Deprem, Elazığ ve Malatya için büyük bir yıkım. Allah daha büyüklerinden korusun. Vatandaşımızın yanında olmak ve gecesini gündüzüne katan arkadaşlarımızın çalışmalarına katkı sunmak için geldik."

Murat Kurum, Elazığ'daki yıkım alanını inceledi!

Malatya ve Elazığ depreminde usulüne uygun yapılmış binalarda hasar yok! 


Geri Dön