29 / 03 / 2024

Irak Ramadi'de zarar gören evler yeniden imar edilecek!

Irak Ramadi'de zarar gören evler yeniden imar edilecek!

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casim Muhammedu'l Caf, donör ülkelerin iç göçmenlere sunacağı yardımların çatışmalardan zarar gören evlerin yeniden imarını kapsayacağını söyledi.



Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casim Muhammedu'l Caf, donör ülkelerin iç göçmenlerin durumunun iyileştirilmesi için yardım desteğinde bulunacağını bildirdi.


Bakan Caf, Birleşmiş Milletler (BM) Irak İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande ile Bağdat'taki bakanlık binasında basın toplantısı düzenlendi.


Bakan Caf, donör ülkelerin iç göçmenlere sunacağı yardımların çatışmalardan zarar gören evlerin yeniden imarını kapsayacağını söyledi. Caf, BM'nin de hükümetin üzerindeki yükün azaltılması için ayrıca iç göçmenlere maddi yardımda bulunacağını sözlerine ekledi.


-Donör ülkelerden 2 milyar dolar yardım


Öte yandan BM Irak İnsani Yardım Koordinatörü Grande ise "Donör ülkeler, Irak'ta DAEŞ'ten geri alınan bölgelerdeki istikrarın yeniden inşası için 2 milyar dolar yardımda bulundu." dedi.


Grande, bu ülkelerin katkısıyla yeniden imar projesinin Enbar kent merkezi Ramadi ve ona bağlı Hit, Hadise, Rutba ve Felluce'yi içine aldığını ifade etti.


Irak'ın Ramadi kenti ve ona bağlı bölgelerde DAEŞ militanlarıyla ülke güçleri arasında yaşanan çatışmalar ve hava saldırıları sonucu yüzlerce ev ve iş yeri yerle bir edilmişti.


AA


Geri Dön