27 / 04 / 2024

Irak Ramadi yeniden imar projesi

Irak Ramadi yeniden imar projesi

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casim Muhammedu'l Caf, donör ülkelerin iç göçmenlere sunacağı yardımların çatışmalardan zarar gören evlerin yeniden imarını kapsayacağını söyledi.

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Yeniden açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme müjdeyi duyurdu. Bakan Bayraktar Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Tekfen, yarım kalan projesine yeniden başlıyor!

Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila Petrol Sahası’ndaki 100 milyon dolarlık projenin inşasına pandemi koşulları nedeniyle ara veren Tekfen İnşaat, yeni alınan kararla projenin kalan kısmı için ilave kapsamla yeniden işbaşı yapacak.

Musul'un yeniden imarı için 7 milyar dolara ihtiyaç var!

Yaklaşık 3 yıl önce terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Irak'ın Musul şehrinin yeniden imara açılması için 7 milyar dolara ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Kerkük'te köyler yeniden imar edilecek!

BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert, terör saldırıları nedeniyle evlerinden olan Kerkük vatandaşı için bölgenin yeniden imar edilmesine destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Mısır petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar edecek!

Irak ile Mısır arasında 15 işbirliği protokolü imzalandığı ve Mısır'ın, petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar etmesi konusunda anlaşma yapıldığı açıklandı.

Musul, yeniden imar için Türk müteahhitleri bekliyor!

Türkiye temasları kapsamında beraberindeki heyet ile beraber TMB'ye ziyaret gerçekleştiren Musul Valisi Necim el Cuburi, kentin acil ihtiyaçları için Türkiye’nin bir süre önce Irak’ın yeniden imar çabalarına destek için vermeyi taahhüt ettiği 5 milyar dolarlık kredinin yarısına talip olduklarını açı

Irak'ta Musul Havalimanı'nın yeniden imarına Şubat'ta başlanacak!

Türk şirketlerin özel yatırım teklifinde bulunan Irak'ın Musul Valisi Necim el-Cuburi, Musul Havalimanı'nın yeniden imarına şubat ayında başlayacaklarını açıkladı... 

Suriye yeniden imar ve inşa edilecek!

Karadeniz Vakfı Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Suriye yeniden imar, inşa ve ihya edilecek. Irak yeniden inşa, imar ve ihya edilecek'' dedi.

Berhem Salih: Bizler şimdi yeniden imar üzerine çalışıyoruz!

Irak'ın teröre karşı büyük zaferler elde ettiğini söyleyen Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih "Bizler şimdi yeniden imar üzerine çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Türk müteahhitlere Irak'tan büyük fırsat!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Komşumuz Irak'ın yeniden yapılandırılması çerçevesinde 90 milyar dolarlık yatırım yapılması planlanıyor. Irak yeniden yapılandırma için 2019'u hazırlık dönemi olarak geçirecek. Irak Türkiye'den 5 milyar dolar taahhüdü için plan bekliyor" dedi...

Irak’ta dev projeler Türk müteahhitleri bekliyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Irak’ın, yeniden yapılandırma için 2019’u hazırlık dönemi olarak geçireceğini söyleyerek, Irak izlenimlerini anlattı.

Bağdat'ta Türkiye-Irak İnşaat Forumu düzenlendi!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, "Irak'ın Yeniden İmarı İçin Türkiye-Irak İnşaat Forumu" gerçekleştirildi.

Irak Ramadi yeniden imar projesi Haberi

Irak Ramadi yeniden imar projesi

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casim Muhammedu'l Caf, donör ülkelerin iç göçmenlerin durumunun iyileştirilmesi için yardım desteğinde bulunacağını bildirdi.


Bakan Caf, Birleşmiş Milletler (BM) Irak İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande ile Bağdat'taki bakanlık binasında basın toplantısı düzenlendi.


Bakan Caf, donör ülkelerin iç göçmenlere sunacağı yardımların çatışmalardan zarar gören evlerin yeniden imarını kapsayacağını söyledi. Caf, BM'nin de hükümetin üzerindeki yükün azaltılması için ayrıca iç göçmenlere maddi yardımda bulunacağını sözlerine ekledi.


-Donör ülkelerden 2 milyar dolar yardım


Öte yandan BM Irak İnsani Yardım Koordinatörü Grande ise "Donör ülkeler, Irak'ta DAEŞ'ten geri alınan bölgelerdeki istikrarın yeniden inşası için 2 milyar dolar yardımda bulundu." dedi.


Grande, bu ülkelerin katkısıyla yeniden imar projesinin Enbar kent merkezi Ramadi ve ona bağlı Hit, Hadise, Rutba ve Felluce'yi içine aldığını ifade etti.


Irak'ın...