28 / 03 / 2024

Şerifali'de gayrimenkul fiyatları yüzde 40 arttı!

Şerifali'de gayrimenkul fiyatları yüzde 40 arttı!

ERA Gayrimenkul uzmanları, İstanbul'da yüksek değer artışıyla dikkat çeken ve yükselen fiyatlarıyla kısa sürede yatırımcısının yüzünü güldüren bölgeyi açıkladı. Kentsel dönüşümün yoğun olarak uygulandığı Şerifali'de fiyatlar son 4 yılda yüzde 40 arttı.



Tüm zamanların en rağbet gören yatırım aracı gayrimenkulde doğru yatırımın yolu, doğru lokasyondan geçiyor. İnşaat sektörünün yoğun olarak yatırım yaptığı İstanbul'da ise; altyapı çalışmaları, geliştirilen projeler, ana ulaşım hatları gibi nedenlerle bazı bölgeler öne çıkarak yatırımcısına kısa sürede yüksek kazanç sağlıyor.


Gayrimenkul sektöründe kazançlı yatırımın en önemli sırrının doğru lokasyon olduğuna dikkat çeken ERA Gayrimenkul Türkiye İş geliştirme ve Pazarlama Direktörü Gürkan Akkuş, bu lokasyonlardan birinin de Ümraniye Şerifali bölgesi olduğunu söyledi. 


Konut piyasası fiyatlarının bölgelere göre farklılık gösteren İstanbul’da, bazı semtlerde ibrenin sürekli olarak yukarıyı işaret ettiğini belirten Akkuş, metroyla ivme kazanan, yapılan yatırımlar ve yeni markalı konut projeleriyle gelişen Şerifali bölgesinde konuk fiyatların sürekli artışta olduğunun altını çizdi. 

En hızlı yapılaşan bölge

Şerifali ve çevresinin İstanbul'da en hızlı yapılaşan bölgelerinden biri olduğuna dikkat çeken Akkuş, çevre etkenlerle birlikte bölgedeki gayrimenkul fiyatlarının son yıllara göre yüzde 40 arttığını ifade etti. Gürkan Akkuş "Komşu Ataşehir'de hayata geçirilecek olan Finans Merkezi, bölgede gerçekleştirilen diğer yatırım ve kentsel dönüşüm çalışmaları, nitelikli konut projelerindeki artış, kolay ulaşım ve metro ağının bölgeye ulaşması gibi özellikler Şerifali'de fiyatların tırmanmasına neden oldu. Şerifali'de konut metrekare fiyatları son 4 yılda yüzde 40 artarak metre kare bazında 3,782 TL'ye yükseldi. Konut fiyatları 350 bin TL ile 700 bin TL arasında değişiyor.  


Ulaşım imkanlarının artması ve yatırımların tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki fiyatların önümüzdeki yıl daha da artacağını öngörmek mümkün. Şerifali'de yapılan bir gayrimenkul yatırımının kendisini amorti etme süresi 21-22 yıldır, bölgedeki gelişime bağlı olarak bu geri dönme süresinin daha da düşeceğini öngörüyoruz" dedi.  



Geri Dön