25 / 04 / 2024

Serik'teki Aspendos Gladyatör Arena, turizme hizmet edecek!

 Serik'teki Aspendos Gladyatör Arena, turizme hizmet edecek!

Serik'te oluşturulan ve Roma İmparatorluğu döneminde gerçekleştirilen gladyatör dövüşlerinin canlandırıldığı Aspendos Gladyatör Arena, turizme hizmet edecek



Serik'te oluşturulan ve Roma İmparatorluğu döneminde gerçekleştirilen gladyatör dövüşlerinin canlandırıldığı Aspendos Gladyatör Arena, turizme hizmet edecek. 

     Roma İmparatorluğu döneminde eğlence amacıyla savaş esirlerinin birbirleri ya da hayvanlara karşı arenalarda dövüştürülmesi olan gladyatör dövüşleri, Antalya'da turistik eğlence amacıyla canlandırılıyor. Aspendos Antik Tiyatrosu yakınlarındaki alan üzerine kurulan Aspendos Gladyatör Arena'da çalışmalarını sürdüren oyuncular, izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

     El yapımı giysi ve savaş aletleri kullanılarak yapılan gösteriler için Roma dönemi mimarisi örnek alınarak 800 kişilik izleme alanı ve Roma pazarı oluşturuldu. 

     Alan ve gösteriyle ilgili bilgi veren Aspendos Gladyatör Arena Konsept Danışmanı Mehmet Bıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıldır sürdürdükleri Aspendos Gladyatör Arena'nın çalışmalarını bu yıl tamamladıklarını söyledi. 

     Artık gösteriler için son hazırlıkların yapıldığını anlatan Bıcıoğlu, haftanın iki günü akşamları yapacakları gösterilerde Roma gecesi konseptinde gösteriler sunacaklarını kaydetti. 

     Bıcıoğlu, Türkiye'de yapılmayan bir organizasyonu hayata geçirdiklerini dile getirerek, şunları söyledi: 

     ''Organizasyonumuzun Antalya ve Türk turizminde eksiği görülen kültürel turizme çok ciddi katkı sağladığını düşünüyorum. Çarşamba ve cumartesi günleri akşamları saat 21.00'de etkinliğimiz başlayacak. 80 kişilik bir ekiple düzenlenen gladyatör dövüşleri sırasında Roma dönemi Gregoryan müzikleri seslendirilecek. Ayrıca dans gösterileriyle izleyicilere keyifli akşamlar yaşatacağız.'' 

     Gösterilerine kasım ayı sonuna kadar devam etmeyi planladıklarını belirten Bıcıoğlu, 16 Ağustos'ta yapılacak ilk gösterinin biletlerinin ise 25 lira olacağını ifade etti. 

     

     -Gösteriler gerçeğini aratmıyor- 

     

     Öte yandan gösterilerde gladyatör olarak görev yapacak 12 oyuncu ise ilk gösteri öncesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. El yapımı giysiler ve savaş aletleri kullanılacak gösterilerde, kılıç oyunları ile özellikle infaz sahneleri aksiyon ve gerilim filmlerini aratmıyor. 

     Kılıçlı dövüşte rakibini infaz ettiği sahnelerin yer alacağı gösteriler öncesi oyuncular, herhangi bir aksilik ve yaralanma yaşanmaması için gösterideki sahneleri tekrar tekrar çalışıyorlar. 

     Gösterilerde gladyatör olarak yer alacak oyunculardan İbrahim Caner, sezonu açtıklarını ve ilk gösteri için çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Caner, ''Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Gösterilerimize herkesi bekliyoruz'' dedi. 

AA



Geri Dön