16 / 04 / 2024

Roma İmparatorluğu

Roma İmparatorluğu

Roma İmparatorluğu'nun en büyük üç şehrinden biri olan Antakya'da bulunan, Antakya Arkeoloji Müzesi'nde yenileme çalışmaları sürüyor

Roma Hamamı'nda 3 yıldır kazı çalışması yapılmıyor

Roma İmparatorluk çağından kalma Tarihi Roma Hamamı'nda 3 yıldır kazı çalışmaları yapılmıyor

Eyfel Kulesi 546 milyar dolarla en değerli anıt oldu!

Avrupa'nın en değerli anıtları belirlendi. İlk sırada 546 milyar dolar, yani Türkiye'nin yıllık milli gelirinin yüzde 75'ine ulaşan değeriyle Paris'in sembolü Eyfel Kulesi var

Serik'teki Aspendos Gladyatör Arena, turizme hizmet edecek!

Serik'te oluşturulan ve Roma İmparatorluğu döneminde gerçekleştirilen gladyatör dövüşlerinin canlandırıldığı Aspendos Gladyatör Arena, turizme hizmet edecek

Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi, turizme hizmet sunacak.

Çorum’daki Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Urla’daki ‘Karantina Adası’ restore ediliyor!

İzmir'in Urla ilçesinde; Osmanlı İmparatorluğu döneminde,  Fransızlar tarafından inşa edilen ‘Karantina Adası’ onarım çalışmalarıyla müze haline getiriliyor

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Söğüt 'Oba Kent Projesi' hayata geçiriliyor!

Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı, her yıl yüzbinlerce kişinin ziyarette bulunduğu Bilecik'in Söğüt ilçesi, hayata geçirilmesi planlanan projelerin ardından adeta bir film platosu haline gelecek.

Cağaloğlu'nda üç imparatorluğun izlerini taşıyan bina 1.7 milyon dolara satışta!

Cağaloğlu'nda Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluğu'ndan izler taşıyan bina yıkık dökük haliyle satışa çıkarıldı. Tarih araştırmacısı Mehmet Dilbaz, bina için "Üç farklı imparatorluk, üç farklı dönem, üç farklı devlet, hepsi üst üste yığılmış ve ortaya çıkmış" diye konuştu...

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

154 yıllık Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve günümüzde çok az örneğinin bulunduğu 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Antik Satala Kenti yeniden imar edilecek!

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki dağın eteğine Doğu Roma İmparatorluğu döneminde sınırı muhafaza etmek amacı ile kurulduğu tahmin edilen Satala kenti turizme kazandırılacak. 

Garipçe Kalesi harabeye döndü!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde düşmana geçit vermeyen Garipçe Kalesi, çöp dağları ve üzerine yazılan yazılar nedeniyle harabeye dönüştü.

Roma bir kez daha çöküyor!

Dolup taşan çöp bidonlarının etrafını saran fareler, dev martılar ve hatta yaban domuzları, durağa ne zaman uğrayacağı belli olmayan, gelse de artık sıklıkla yolda kalan belediye otobüsleri ve daha onlarca neden Roma'nın bir kez daha çöktüğünü gözler önüne seriyor...

Dekar'dan Osmanlı İmparatorluğu'nda Fotoğrafçılık eserine destek!

Dekar Yapı ve Yatırım kuruluşunun 10. yılında Engin Özendes'in "Osmanlı İmparatorluğu’nda Fotoğrafçılık" isimli eserine destek verdi. 

Roma İmparatorluğu Haberi

Roma İmparatorluğu

Yapımına 1934'te başlahıp, 1938 yılında bitirilen, 1948 yılında eserlerin yerleştirilmesi ile ziyarete açılan müzede, en son 2000 yılında tadilatı yapılan müzenin iç ve dış mekanları dokuz yıldan sonra tekrar elden geçeriliyor. MS 2. yüzyıldan 5. yüzyıla kadar yörede yapılmış Bizans ve Roma yapılarından çıkarılan, boyutları ile de dikkat çeken mozaiklerin, heykellerin, lahitlerin, mezarların, sikke koleksiyonunun ve çeşitli süs eşyalarının da sergilendiği müzeye klimalar takılıyor, eserlerin korunması için iklimlendirme sistemi yapılıyor, elektrik tesisatı yenilenip iç mekanları boyanıyor.

Yenileme çalışmalarının yanı sıra, Asi Irmağı kenarında yer alan müzede yeterli olmadığı için uygun olmayan koşullarda bahçede sergilenen 1.000'e yakın restorasyon bekleyen mozaik, sütun başlıkları ve sütunlar arasından geçecek olan gezi yolu çalışmaları da devam ediyor.
Yıldız...