25 / 04 / 2024

Sevgi Apartmanı müteahhidi Salih Ölmez ihale peşinde!

 Sevgi Apartmanı müteahhidi Salih Ölmez ihale peşinde!

Erciş'te 30 kişinin hayatını kaybettiği Sevgi Aprtmanı'nın müteahhidi Salih Ölmez, Erciş Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, 3,372 öğrenciye yemek temini için açtığı ihaleye girdi.



Erciş'te 30 kişinin hayatını kaybettiği Sevgi Apartmanı'nın müteahhidi Salih Ölmez, Erciş Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, 3,372 öğrenciye yemek temini için açtığı ihaleye girdi. Apartmanın hem sahibi hem de müteahhidi Ölmez, Ercişlilerin çadır bulmakta zorlandıkları zamanlarda villasının bahçesindeki çadırla tanınmıştı. Ölmez için Erciş Cumhuriyet Savcılığı tutuklama kararı talep etmiş ancak Ağır Ceza Mahkemesi talebi reddetmişti. Erciş Asliye Ceza Mahkemesi'nde taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçlamasıyla yargılanmasına bilirkişi raporu neden oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, kolonlarda çakıl taşı kullanıldığı, projelerin eksik olduğu, kolonların basınca dayanıkla fakat standartların altında kaldığını belirtildi.

Tutuksuz yargılanan Ölmez, 3 bin 372 öğrenciye verilecek yemek hizmeti ihalesine girdi. Ölmez bu ihale için 1 milyon 623 bin TL teklif verdi. Ölmezi'in girdiği ilk ihale bu değil. Erciş Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen 'Aşçı, temizlikçi ve kaloriferci hizmet alımı' ihalesine girdi. 


Geri Dön