25 / 04 / 2024

Şevket Can Tarsus'un 2015 projelerini anlattı!

Şevket Can Tarsus'un 2015 projelerini anlattı!

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, 2015 yılında yapacağı bazı projeleri anlattı. Başkan Şevket Can, 2015 yılında Tarsus'a ayrı bir güzellik katacaklarını söyledi.




Selçukhan Restaurant'ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Can, ilk olarak atıl vaziyette duran ve kapanan köy okullarını değişik projelerle hizmete sokacaklarını kaydetti. 

Can, "Taşımalı eğitim yapılması nedeni ile 89 civarında köy okulumuz kapalı durumdadır. Tarsus Belediyesi olarak bu okulların tahsisini istedik. Kaymakamlıkla ortaklaşa yapacağımız bir çalışma ile bu okullarda gerekli tadilatları yaptırılarak, muhtarlık binası, sağlık ocağı, düğün ve taziye evi, park düzenlemesi gibi çok amaçlı olarak köy halkımızın kullanımına sunmayı planlıyoruz. Bu projenin il genelinde ve Türkiye genelinde uygulanması birçok atıl köy okulunun hizmete geçmesini sağlayacaktır" dedi. 



KENTSEL DÖNÜŞÜME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ 


Kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Can, "İşimiz kolay değil ama biz bunu başarmak için, en güzel şekilde yapacağımıza inandığımız için bu göreve talip olduk. 

Kentsel dönüşümle ilgili Tarsus Belediyesi olarak proje çalışmalarımız devam ediyor. Duatepe Mahallesinde kentsel dönüşüm projemizde sona geldik. İnşallah arkasından İsmetpaşa, Beydeğirmeni ve Kırklarsırtı'nda 4 ana arterde çalışmalar devam edecek. Tarihi Ticaret Merkezi ile ilgili Valiliğimiz 2 milyon TL ödenek çıkaracak ve projenin ihalesi önümüzdeki aylarda gerçekleşecek. Valilik ve Kaymakamlıkla takas görüşmelerimiz devam ediyor. Takasta hükümet konağı ve TİY altyapı tesislerini düşünüyoruz. Oturulamaz raporu olan hükümet konağının olduğu yeri meydan yapmayı amaçlıyoruz ve Tarihi Ticaret Merkeziyle birlikte Tarsus'a ayrı bir güzellik katacağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı. 



BERDAN IRMAĞININ KENARINDA DÜZENLEME 


Berdan Irmağı'nın her iki tarafını düzenleyeceklerini söyleyen Başkan Can, buranın bölgenin can damarı olacağını kaydetti. Başkan Can, "Şehir merkezimizden akan ve halen atıl durumda olan Berdan ırmağının ıslahının yapılarak, ırmağın her iki tarafında düzenleme yapılması, ırmak kenarına yürüyüş ve bisiklet yolları yapılması, çay bahçeleri ve balık lokantaları gibi sosyal tesisler yapılarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulması en büyük hayalimdir. Projemizin gerçekleşmesi halinde Mersin ve Adana'dan da yoğun bir şekilde ziyaretçi akını olacağı ve şehir ekonomisine katkı yapacağını düşünüyoruz. 

Yine Berdan Irmağı kıyısında bulunan ve imar planında fuar alanı olarak ayrılan ve büyük bir kısmı kamulaştırılan alanda fuar ve kongre merkezinin yapılması, alanın bölge parkı olarak düzenlenmesi önem verdiğimiz diğer bir projemizdir" şeklinde konuştu. 



YENİ MAHALLELERE HOPARLÖR SİSTEMİ 


Büyükşehir yasasıyla köylükten mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine hoparlör sistemi kuracaklarını, bazı yeni mahallelerde sistemin devreye girdiğinin altını çizen Başkan Can, "Bütün mahallelerimizi, köylerimizi ve beldelerimizi kapsayan merkezi bir hoparlör sistemi çalışmasının sonuna geldik. Artık Tarsus'ta hoparlörden ne ilan yapılırsa aynı anda yeni mahallelerimizin de haberi olacak. Biz Tarsus Belediyesi olarak bugüne kadar yeni mahallelerimize yapabileceğimiz her türlü hizmeti götürdük. Her yeni mahallemizde iş makinelerimiz en az bir defa çalıştı, yada ihtiyaca göre daha fazla çalıştı" dedi.



TARSUS'TAN KOPARILAN YERLERİ İSTİYOR 


2009 yılında önce Tarsus'a bağlı olan Huzurkent ve Bağcılar Beldesi ile Organize Sanayi Bölgesi'nin Akdeniz ilçesine bağlandığını kaydeden Başkan Can, Tarsus'tan koparılan yerleri geri istediklerini söyledi. 

Başkan Can, "Yeni Büyükşehir yasasıyla 124 köyümüz ve 5 beldemiz hizmet alanı olarak bize katıldı. Ama bunun yanında hizmet alanımızın genişlemesine rağmen gelirimiz artacağına 1/3 oranına düştü. İnşallah ilerleyen günlerde Tarsus'umuzda bir ortak noktada birleşerek bizden daha önce koparılan yerleşim birimlerini Huzurkent, Bağcılar ve Organize Sanayi Bölgesi gibi yerlerimizi geri almak için sizlerle birlikte, Tarsus'taki STK'larla birlikte bir ortak çalışma başlatacağız. Tarsus'a çok daha yakın olan bu yerlerin kendi sınırlarımızın içerisine alınmasını istiyoruz" dedi. 



HZ. DANYAL MEYDANI'NDA 'BEREKET ÇORBASI' 


Sosyal faaliyetleri konusunda çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Can, fakir ve fukaraya yönelik projelerinin olduğunu vurguladı. Can, "Çok güzel bir Sosyal Market projemiz var. Bu proje ile işadamlarımızdan ve fabrikatörlerimizden alacağımız ihtiyaç fazlası kullanılmamış ürünleri ayrım yapmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istiyoruz. İlerleyen günlerde her Cuma günü sabah namazını ardından Bereket Peygamberi olarak anılan Hz. Daniyal meydanında sabah namazından sonra 'Bereket Çorbası' dağıtacağız. Burada bir nevi halk toplantısı düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımızla birlikte olacağız ve sabah kahvaltımızı birlikte yapacağız" dedi. 


Adana Toros


Geri Dön