25 / 04 / 2024

Şevki Demirci kimdir?

Şevki Demirci kimdir?

Kocaeli Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci kimdir? Şevki Demirci, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Şevki Demirci, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Şevki Demirci...



Şevki Demirci kimdir?

1961 Çanakkale doğumlu, iş adamı, Şevki Demirci aslen Rize’lidir. İşletme mezunu olan Şevki Demirci 1991 yılından beri Çayırova’ da ticaretle uğraşmaktadır.


AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte partiye katılan Şevki Demirci, AK Parti’nin katıldığı ilk yerel seçimler çerçevesinde 2004-2009 yılları arasında Kocaeli İl Genel Meclis Üyeliği görevini yürüttü.


Aynı dönem içerisinde Kocaeli İl Genel Meclis Başkan 1. Vekilliği’ni yaptı. 2009-2013 yılları içerisinde AK Parti Kocaeli İl Yönetim Kurulu’nda bulunan Şevki Demirci bu süreçte Ekonomik İşler ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.


Çeşitli sivil toplum örgütlerinde de görev alan Şevki Demirci, 2004 yılında Gebzespor kulüp başkanı oldu. Bu dönem içerisinde Gebzespor’u 2. Lig’e çıkararak kulüp tarihine geçti.


AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev alan Şevki Demirci, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri çerçevesinde AK Parti Genel Merkezi tarafından Çayırova Belediye Başkan adayı olarak gösterildi ve seçim yarışını kazanarak Çayırova Belediye Başkanı oldu.


2 Nisan 2014 tarihinde göreve başlayan Demirci, evli ve 3 çocuk babasıdır.




Geri Dön