24 / 04 / 2024

Seyrantepe ihalesi iptal yolunda!

Seyrantepe ihalesi iptal yolunda!

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Emlak Konut GYO’nun, Ağaoğlu’nun iade etmesi üzerine yeniden satışa çıkardığı Seyrantepe'deki arsaya gelen fiyatın daha fazla olması gerektiğini söyledi



TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Emlak Konut GYO’nun, Ağaoğlu’nun iade etmesi üzerine yeniden satışa çıkardığı Ayazağa’daki arsaya gelen fiyatın daha fazla olması gerektiğini söyledi.
Seyrantepe’de Galatasaray stadyumuna komşu olan parsele verilen 245 milyon 500 bin TL’lik teklifi yeterli bulmadıklarını belirten  TOKİ  ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Aynı arsayı 2.5 yıl önce hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkarttık. O zaman emsali 2’ydi. En yüksek teklif Ali Ağaoğlu’ndan gelmişti. Ağaoğlu 605 milyon TL toplam hasılat ve 232 milyon TL idare payı önermişti. Bu teklifte 46 bin metrekare arsaya 92 bin metrekare inşaat yapılabiliyordu. Şimdi emsali 3’e çıkardık. Yani 138 bin metrekare inşaat yapılabiliyor. Bu açıdan baktığımızda teklif az. Arkadaşlarla durumu değerlendireceğiz. Beklentimiz daha yüksek” dedi.
Geçen süre içinde İstanbul’da arsaların değerinde ciddi artış olduğunu hatırlatan Bayraktar, “Burada şunu görüyoruz: Hasılat paylaşımı ile ihale yaptığımızda parayı hemen peşin almıyoruz. Daha uzun vadede ama çok daha yüksek rakam alabiliyoruz. Ayrıca yapılacak projede TOKİ ve Emlak Konut şemsiyesinin olması yapımcının da işini kolaylaştırıyor” diye konuştu.

‘Aşçıoğlu’na fesih itarnamesi gönderdik’
Ali Sami Yen ihalesine geçtiğimiz aylarda 475 milyon TL teklif eden Aşçıoğlu ile görüşmelerinin sürdüğünü hatırlatan Erdoğan Bayraktar, “İhale sonrasında yüzde 20’lik peşinatın ödenmesi gerekiyordu. Ama ödenmedi. Biz de 15 gün önce fesih ihtarnamesi gönderdik. 15 gün içinde ödemeyi yapmazsa ihaleyi iptal edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘Oflulardan korkuyorum’
TOKİ'den Oflu müteahhitlerin imtiyazlı olduğu dedikodularının ortalıkta dolaştığının sorulması üzerine, Kendisinin de Oflu olduğunu hatırlatan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Oflulardan korkuyorum. Tehlikeli adamlar. Beni kendi memleketime sokmazlar. Cenazemin bile memleketime girmesine izin vermezler. Ordu’da denize atarlar. Buna rağmen işimizi yapıyoruz. Kimseye ne torpil geçiyoruz, ne de imtiyaz tanıyoruz” dedi.

Beklenen artış yaşanmadı
İstanbul Şişli Ayazağa’da 46 bin metrekare yüzölçümüne sahip olan arsanın üç emsali bulunuyor. Üzerine 138 bin metrekare inşaat yapma imkanı olan arsaya bin 380 konut yapılabilecek.

Emlak Konut GYO’nun Şişli Ayazağa’da geçen hafta 237 milyon 400 bin TL’den satışa çıkardığı arsaya en iyi teklif 245 milyon 500 bin TL ile Eryap Mühendislik’ten gelmişti. İmar planlarında konut alanı niteliklerine sahip olan arsa için ikinci en iyi teklifi aralarında Nurol GYO’nun da bulunduğu konsorsiyum sunmuştu. Nurol GYO-Mesa Mesken-TAO Gayrimenkul ve Tahincioğlu Gayrimenkul’den oluşan dörtlü Ortak Girişim, arsaya 245 milyon TL teklif etmişti.


Geri Dön