28 / 03 / 2024

Seyrantepe Stadı'nda sular durulmuyor!

Seyrantepe Stadı'nda sular durulmuyor!

Stadın çevre düzenlemesi gerekçesiyle yıkılmak istenen köprüde dün yine eylem vardı. Mahallelinin tepkisi üzerine yıkım yapılamadı



TEM Otoyolu üzerinde bulunan Huzur Mahallesi´ni Seyrantepe´ye bağlayan köprünün, Aslantepe Stadı´nın çevre düzenlemesi nedeniyle yıkılmak istenmesi, mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. Önceki gün köprü üzerinde sabaha kadar nöbet tutan mahalleli, dün gece de belediye ekiplerinin yıkım için gelmesi üzerine TEM Otoyolu´nu trafiğe kapattı.

Köprü üzerinde toplanan kadınlı erkekli yüzlerce kişi, üstgeçit yapılmadığı sürece hayatla bağlantılarını sağlayan köprüyü yıktırmamakta kararlı olduklarını söyledi.

Kâğıthane ve Şişli sınırları içerisinde kalan Huzur Mahallesi, yaklaşık 30 yıl önce TEM Otoyolu´nun yapılmasıyla ikiye ayrıldı. Seyrantepe´nin bir sokağı ile Huzur Mahallesi TEM Otoyolu´nun Aslantepe Stadı´nın yapıldığı bölümünde kaldı. Seyrantepe ve Kâğıthane´ye ulaşımı sağlayan bir köprüyle şehre bağlantısı sağlanan mahalle sakinlerinin stat yapım çalışmalarıyla hayatları değişti. Stada giriş-çıkışı kolaylaştıracak yolların yapımıyla önce mahallenin bir kısmı istimlak oldu. Mahalleli TOKİ´nin Kağıthane´de yaptığı dairelere yerleşti.

Geriye kalan 67 haneyi ise hayata bağlayan köprünün, Karayolları´nın çalışmasıyla yıkılacağı bildirildi. Mahalle sakinlerinin itirazı üzerine yetkililer yıkılacak köprünün hemen yanına bir üstgeçit yapılacağı sözünü verdi. Aslantepe Stadının giriş ve çıkışını sağlayacak yolların yapılmasına rağmen üstgeçit çalışmasının kazı çalışması yapıldı ancak başka bir ilerleme sağlanamadı. Karayolları ekiplerinin, önceki gün köprüyü yıkma girişimi ise mahallelinin sert tepkisi ile başarısızlıkla sonuçlandı.

Belediye ekipleri dün gece de saat 23.00´de, TEM Otoyolu´nun iki şeridini Edirne yönünde trafiğe kapatarak yıkım çalışmalarına başlamak istedi. Ancak çalışmaları fark eden mahalleli bir araya gelerek yıkım ekiplerini engelledi. Kalabalık daha sonra yola inerek eylemlerini sürdürdü. Çevik kuvvet, eylemcilere müdahale etti. Çeşitli sloganlar atan ve kendilerine söz verilen üstgeçit yapılmadığı sürece yıkıma engel olacaklarını belirten mahalle halkı köprü üzerinde toplandı ve yıkım yine yapılamadı.
Radikal


Geri Dön