25 / 04 / 2024

Seyrantepe Stadı'nın çatısını Galatasaray yapacak

Seyrantepe Stadı'nın çatısını Galatasaray yapacak

Galatasaray'ın Seyrantepe'deki stadının çok tartışılan açılır kapanır çatısını kulübün yapmasına karar verildi



Galatasaray'ın Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena Stadı'nın açılır-kapanır çatısını TOKİ'nin mi yoksa Galatasaray Spor Kulübü'nün mü üstleneceği konusundaki uzun tartışmalar son noktaya ulaştı. Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Stat Komitesi Başkanı Işın Çelebi, stadın açılır kapanır çatısını kulüp olarak kendilerinin yapacağını açıkladı. Çelebi, çatının proje çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek Mayıs 2011'de montajını yapacaklarını bildirdi.

İNŞAATIN % 80'İ TAMAM
Daha önce  TOKİ  Genel Başkan Yardımcısı Haluk Karabel, "Şu anki ihalemiz içinde açılır-kapanır çatı yok. Ancak kulüple görüşmeler sürüyor" demişti. Varyap-Uzunlar İnşaat Ortak Girişim Grubu tarafından inşaat çalışmalarının yüzde 80'i tamamlanan statta, ihaleyi alan grup açılır kapanır çatının raylı sistemini de yapacak. Varyap-Uzunlar Seyrantepe Projesi İcra Kurulu Üyesi Umut Yakar ise "Biz inşaatın bu aşamasında yapılması gereken çatının raylı sistemini yapacağız. Stat, 29 Ekim'de maç oynanabilir hale getirilerek açılacak. Ancak sözleşme kapsamı dışındaki diğer işlerin de hazır hale getirilmesi için tam teslimat ocak ayını bulur" diye konuştu. Yakar, bu arada sözleşme kapsamında olmayan çatının raylı sistemlerinin maliyetinin kulüp tarafından karşılanacağını belirtti.

STADIN YAPIMINDA EİNSTEİN'LAR GÖREV ALDI
Türk Telekom'un 10 futbol sezonu için sponsor olduğu stat 2011 Ocak ayından itibaren Türk Telekom Arena olarak anılacak. Statta 2010-2011 futbol sezonunun 2. yarısından itibaren maçlar oynanabilecek. Çelebi, "Bu stadın yapımında birçok Einstein görev aldı. Bu, bütün Galatasaray camiasının hayallerinin ürünü bir eser. Boğaziçi Köprüsü gibi, İstanbul'un simgesi olacağına inanıyorum'' dedi. Çelebi, stadın sadece maçlarda değil eğlence ve kongre merkezi olarak da kullanılacağını söyledi.

STADIN SEYİRCİ KAPASİTESİ 52 BİN 647
* Toplam 157 locanın bulunduğu statta 4 bin 845 adet VIP koltuk da yer alıyor.
* 190 metre eninde, 228 metre boyundaki stadyumun 4 bin 500 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor.
* Stadın yapımında 1260 kişi çalışıyor.
* Stadın inşaatında üst tribünler planlanandan daha dik şekilde yapılarak, UEFA ve 2016 kriterlerini karşılar hale getirildi.
* Oturma alanlarında en öndeki 8 sıranın yağmur almaya açık olması nedeniyle çatı iki taraftan 10'ar metre uzatıldı.
* Günlük ve kombine biletler için fiyatların Ali Sami Yen'den farklı olmayacağı bildirildi.
* Maç ya da etkinlik bitimlerinde metro seferleri de göz önünde bulundurulduğunda stadın boşalmasının 45 dakikayı bulabilecek.

28 BİN SPORCUYA DESTEK
Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Ekrem Demircan da, sosyal sorumluluk alanında üç ana odak noktalarının eğitim, çevre ve spor olduğunu belirterek, geçen 10 yılda 28 bin sporcuya destek verdiklerini kaydetti. Türk Telekom olarak 5 yıl süreyle Galatasaray ve Trabzonspor'un ana sponsorluğunu, Fenerbahçe'nin co-sponsorluğunu üstlendiklerini söyleyen Demircan, Beşiktaş'la da 2 yıldır süren işbirlikleri bulunduğunu belirtti. Avea ve TTNet'in de futbola verdiği destekler konusunda bilgi veren Demircan, Türk Telekom Arena dışında diğer takımların statlarına da destek sağladıklarını ifade etti.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön