26 / 04 / 2024

Seyrantepe'de Efekan Aşkın, açık kalan rögar çukurunda can veriyordu!

Seyrantepe'de Efekan Aşkın, açık kalan rögar çukurunda can veriyordu!

İhmal, az kalsın 7 yaşındaki bir çocuğun canına mal oluyordu. Seyrantepe'deki kuyunun üzeri sadece kartonla kapatıldı. Köpeğiyle oynayan çocuk da kuyuya düşüp ölümden döndü



Açık bırakılan rögar kapakları, kuyular, çukurlar kaç cana mal oldu, kaç ocağı söndürdü ama yine de ders alan yok. Dün, yine yetkililerin ihmali yüzünden az kalsın bir trajedi yaşanacaktı. Seyrantepe’de, metro çıkışındaki yeşil alanda bulunan 3 metrelik kuyunun üzeri sadece kartonla kapatılmıştı. Yeşil alanda köpeğiyle birlikte oynayan 7 yaşındaki Efekan Aşkın da bir anda dengesini kaybetti ve kuyuya düştü. Küçük çocuğun düştüğünü gören vatandaşlar hemen yardıma koştu.

ANNENİN FERYADI
Bu arada itfaiyeye haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekiplerin uzun uğraşları sonucu Efekan kuyudan çıkarıldı. Neyse ki kuyuda su yoktu ve Efekan ciddi bir yara almadan kurtarıldı. İlk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, büyük korku yaşayan Efekan’ı hemen hastaneye sevk etti. Olay yerine gelen küçük çocuğun annesi ise, tedbir almayan yetkililerden şikâyetçi oldu. “Ben o çukuru kaç kere şikâyet ettim. Ancak üstünü kapatmadılar, ilgilenmediler bile” diyerek isyan etti. Olayın görgü tanığı Ahmet Ünal adlı bir vatandaş da çocuğun düştüğü çukurun etrafına olay gerçekleştikten sonra güvenlik şeridi çekildiğini söyledi, önlem alınması gerektiğini dile getiren Ünal, “İçim acıdı. Annesi olayı duyduktan sonra mahvolmuş. Karton kutu varmış kuyunun üzerinde. Birden içine düşmüş” diye konuştu.

Habertürk
 


Geri Dön