26 / 04 / 2024

SGK aylık ödemeler için düğmeye bastı! Başvuranlar SGK'dan maaşını hemen alıyor!

SGK aylık ödemeler için düğmeye bastı! Başvuranlar SGK'dan maaşını hemen alıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, sigortalının ölümü halinde yakınlarının mağduriyet yaşamaması için SGK tarafından maaş bağlanıyor. Peki bu maaş nasıl alınır? İşte detaylar...



Hak sahipleri arasında vefat eden sigortalının anne ve babası da bulunuyor. Türkiye gazetesinden İsa Karakaş bugünkü yazısında vefat eden SSK’lı ve Bağ-Kur’lu sigortalıların anne ve babalarına maaş bağlanması ile ilgili şartları kaleme altı. İşte o şartlar...

ANNE VE BABANIN MAAŞA HAK KAZANMA ŞARTLARI

Vefat eden igortalının anne ve babasına maaş bağlanması için; her türlü kazanç ve irattan elde etttiği gelirinin asgari ücretin net tutarından daha az olması gerekiyor. 

SGK aylık ödemeler için düğmeye bastı! Başvuranlar SGK dan maaşını hemen alıyor!

Eğer anne ve baba arasında resmi evlilik bağı devam ediyorsa bu değerlendirmede hem annenin hem de babanın durumu beraber değerleindiriliyor. 

Ayrıca konu ile ilgili olarak aktarılan diğer detaylara göre, diğer çocuklarından hak kazanılan gelir ve aylıklar hariç olmak üzere gelir ve/veya aylık bağlanmamış olması ve ölen çocuğun hak sahibi eş ve çocuklarından artan hissenin bulunması şartları aranıyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön