29 / 03 / 2024

SGK aylık ödemeler için düğmeye bastı! Başvuranlar SGK'dan maaşını hemen alıyor!

SGK aylık ödemeler için düğmeye bastı! Başvuranlar SGK'dan maaşını hemen alıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, sigortalının ölümü halinde yakınlarının mağduriyet yaşamaması için SGK tarafından maaş bağlanıyor. Peki bu maaş nasıl alınır? İşte detaylar...



Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, sigortalının ana ve babasına ölüm maaşı bağlanmasında ölüm tarihinde artan hisse bulunmamakla beraber daha sonra durum değişikliği sebebiyle artan hissenin ortaya çıkması durumunda ana ve babaya aylık bağlanabiliyor. 

SGK aylık ödemeler için düğmeye bastı! Başvuranlar SGK dan maaşını hemen alıyor!

Eğer ölüm tarihinde artan hisse olması sebebiyle bağlanan maaş daha sonra durum değişiklikleri sebebiyle artan hissenin ortadan kalkması durumunda ana ve babanın aylıkları durum değişikliğini izleyen ödeme dönemi itibarıyla kesiliyor. Fakat ana ve babanın 65 yaşın üstünde olması durumunda artan hisse şartı da aranmaz ve böylesi bir durumda maaş kesilmez.

İŞKUR açıkladı! 81 ilde en az 5 bin TL maaşla en az ilkokul mezunu personel alınacak! Hemen başvurun!

SGK düğmeye bastı! Emeklilere maaş kesintisi şoku! SGK kimlerin maaşını kesecek? Hemen öğrenin!

Maaşlara Temmuz zammında geri sayım başladı! Kim kaç TL maaş alacak? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön