29 / 03 / 2024

SGK'nın yeni doğum yapana annelere verdiği ücret duyanların gözlerini fal taşı gibi açtı! İşte SGK'nın verdiği ücret

SGK'nın yeni doğum yapana annelere verdiği ücret duyanların gözlerini fal taşı gibi açtı! İşte SGK'nın verdiği ücret

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'dan yeni bebeği olan çalışan annelere sevindirici haber. Doğum izni devam ettiği sürede de sigortası devam etmek kaydıyla, 55.289 TL nakit para veriyor. Şartları öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin.



Sosyal Güvenlik Kurumu (Türkçe: Sosyal Güvenlik Kurumu veya SGK), ülkenin sosyal güvenlik programlarını ayarlayıp yönetmekten sorumlu bir devlet kurumudur. Bu programlar, yaşlılar, engelliler veya işsizler de dahil olmak üzere ülkenin bir çok ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarına mali yardım ve destek sağlamakla görevlidir.. SGK aynı zamanda Türkiye'nin sağlık sigortası programını da ayarlayıp yönetmekte ve tüm ülke vatandaşlarının kaliteli sağlık hizmetlerine erişiminin sağlanmasına aracılık yaparak yardımcı olmaktadır.


SGK aktif çalışma hayatında olan doğum yapmış annelerin doğum izni miadınca kesintiye uğramadan ve rahat davranmalarına olanak tanıyarak sigortasını ödemeye devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni doğum yapmış annelere doğum izni dışında bu süreç boyunca da destekte bulunmaya devam ediyor.  2023 yılı için belirlenen asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte doğum yapan annelere ödenen doğum iznin ücretlerinde artış oldu. Asgari ücretin en yüksek 6,5 katı olan bu ödemeye de sınır getirerek 55 bin TL olarak belirlendiği açıklandı.

 SGK nın yeni doğum yapana annelere verdiği ücret duyanların gözlerini fal taşı gibi açtı! İşte SGK nın verdiği ücret

Sosyal Güvenlik Kurumu aktif çalışma hayatını bırakmayan ve devam eden vatandaşlara yapmış olduğu birçok destek ödemesi bulunmakta. Bu ödemelerden yeni doğum yapmış anneler de 112 gün yararlanabiliyor.
 Bu sayede aile hayatı işi üzerinde bir engel ve mani oluşturmuyor.

 


Geri Dön