25 / 04 / 2024

Sıfır konut almak isteyenlere yüzde 50'lik teklif! Eğer sizin de niyetiniz varsa tarih belli oldu

Sıfır konut almak isteyenlere yüzde 50'lik teklif! Eğer sizin de niyetiniz varsa tarih belli oldu

Hükümetin konut sektöründeki durgunluğa hız kazandırmak için açıkladığı 3'lü konut finasmanı paketinin detayları belli olmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'da konut sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.



Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçen hafta “İlk Evim Konut Finansman Paketi”, “Genişletilmiş Konut Finansman Paketi”, “İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi” olmak üzere 3 paket açıklamıştı.

Konut sektörü ile ilgili açıklanan 3’lü pakete göre, “İlk Evim Konut Finansman Paketi” çerçevesinde, kamu bankalarınca, ilk ve tek konutunu alacak vatandaşlara yönelik olarak, birinci el konutlarda uygulanmak üzere, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacak.

Genişletilmiş Konut Finansman Paketi” ise kamu bankalarınca, birinci ve ikinci el konutları da kapsayacak biçimde, konut değerinin en az yüzde 50’si 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının (DTH) yahut hurda altının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına (TCMB) satımı ile karşılanması şartıyla, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi sağlanmasını öngörüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön