26 / 04 / 2024

Şile Kültür Merkezi ne zaman tamamlanacak?

Şile Kültür Merkezi ne zaman tamamlanacak?

Konser etkinlik alanı ve sinema salonu bulunmayan Şile'nin heyecanla beklediği Şile Kültür Merkezi'nde sona gelindi. Bahar ayları içinde açılacak olan Şile Kültür Merkezi'nde 500 kişilik konser salonu bulunacak.



Şile Kültür Merkezi'nde çalışmalar devam ediyor. 500 kişilik tiyatro ve konser salonu ile kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak Şile Kültür Merkezi'nin bahar aylarında tamamlanması ön görülüyor. 


70 kişilik cep sineması ile Şile Kültür Merkezi; sinema salonu ve konser salonu olmayan Şile'de önemli yer tutuyor. 500 kişilik tiyatro ve konser salonu, 70 kişilik cep sineması ve birçok sosyal tesisi içinde barındıracak olan Şile Kültür Merkezi; Mi'mar Mimarlık tarafından 2012 yılında tasarlandı.


Şile Kültür Merkezi için 2009 yılında söz verilmiş ve 3 Ocak 2014 tarihinde Arıtaş Mühendislik'le imzalanan sözleşme ile inşaatın temelleri atılmıştı. 


Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılan Şile Kültür Merkezi; bir bodrum, bir zemin ve 5 normal kattan meydana geliyor. Toplam inşaat alanı 4.500 metrekare olan kültür merkezinin bodrum katı otopark, zemin katı fuaye alanları ve sergi salonlarından meydana geliyor. 


Şile Kültür Merkezi ne zaman tamamlanacak?


Binanın birinci katında bekleme salonu, derslikler ve sergi salonları ve ikinci katında ise idari birimler ile derslikler bulunacak. Kültür Merkezi'nin 3. katında kafeler, sergi salonları yer alırken 4. kat 500 kişilik tiyatro, sinema ve konferans salonundan meydana gelecek. Şile Kültür Merkezi'nin 5. katı tamamen seyir terası olacak. 


Şile Kültür Merkezi'nde neler yer alacak?

500 kişilik tiyatro salonu ve fuayesi,

Sergi salonu,

Sinema salonu,

Nikah salonu veya yemekli davet salonu

Nikah salonu ve tiyatro salonu için bağımsız kullanımlara hizmet eden servis ve destek birimleri

Yönetim ve otopark alanları.


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön