23 / 04 / 2024

Şile'de emlak sektörü hareketli!

Şile'de emlak sektörü hareketli!

Şile'de emlak dünyası oldukça hareketli. Özellikle arsa alımları revaçta. Bölgede villa imarlı arsalara da turizm imarlı arsalara da talep yoğun. Fiyatlara gelince... Denize yaklaştıkça arsa fiyatları artıyor.



Şile 3K Emlak'tan Metin Can Çakır, özellikle Ağlayan Kaya bölgesine ilginin yoğun olduğunu söyledi. Çakır'a göre bunun nedeni deniz. Ağlayan Kaya'da villa imarlı arsalar var. Buradan çoğunlukla kendi villasını yapmak isteyen kişiler arsa alıyor. Bölgede arsaların metrekare fiyatları 750 liradan başlıyor. Şile merkezde en düşük arsa metrekare fiyatı ise 400 lira. 


AĞVA'DA FİYATLAR UÇTU 


Ağva ve yakın köylerde ise arsa fiyatları uçmuş durumda. Bundan yaklaşık 5 sene önce dönümü 5 bin liraya satılan tarlalar, bugün 200 liradan satılıyor. Geleceğe iyi bir yatırım olarak görülen Ağva'da Yeşilçay ve Göksu nehrine cepheli arsaların metrekare fiyatları 500 ila 1000 dolar arasında satılıyor. 


YAZLIK EVLER KİRALANIYOR 


Şile, yazlık arayışında olanlar için bulunmaz nimet. Hem istanbul'a yakın hem denizi güzel. Bölgede 3 aylık yaz dönemi için kiralanan evlerin sayısı fazla. Sezonluk kiralamalar 10 bin liradan başlıyor, evin manzarası ve konforuna göre 25 bin liraya kadar çıkıyor. 




Posta


Geri Dön