25 / 04 / 2024

Silifki'ye 4. köprü geliyor!

Silifki'ye 4. köprü geliyor!

Mustafa Turgut, İlçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 29 Temmuz 2016 Cuma Günü gerçekleştirilecek olan 4. Köprünün Temel Atma Töreniyle ilgili bilgilendirme yaptı.




Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, İlçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 29 Temmuz 2016 Cuma Günü gerçekleştirilecek olan 4. Köprünün Temel Atma Töreniyle ilgili bilgilendirme yaptı.


Silifke’de vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak, şehre yeni bir vizyon kazandırmak için projeler üreten ve bunları bir bir hayata geçiren Silifke Belediyesi, ilçe halkına söz verdiği 4. Köprünün temelini 29 Temmuz’da atıyor. 4. köprünün temel atma töreni için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.


Göksu Nehri üzerinde bulunan 2000 yıllık tarihi Taş Köprü temelinin, nehir içerisinde oluşan ağaç köklerinden ve suyun aşındırmasından dolayı tehlike arz ettiğini belirten Başkan Turgut: ‘Mevcut tarihi Taş Köprü’nün 180 m batısında yapılması planlanan 4. Köprü Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayacak olup, 20 m genişliğinde ve yaklaşık 70 m uzunluğunda olacaktır.


4. köprü inşaatının proje ihalesine üç firma katılmış ve ihaleyi Su Yapı Mühendislik ve Müşavirlik Anonim Şirketi üstlenmiştir. Firma yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde köprünün temelini 29 Temmuz 2016 Cuma günü atacağız. Silifkelilere ve Göksu Nehri’ne yakışır bir köprü olacaktır.


Tabi ki Göksu Nehri üzerinde uygulanması planlanan projelerimiz bununla da sınırlı kalmayacak. Göksu Nehri üzerinde daha büyük projeler yapmayı planlıyoruz. Nehrin yükseltilmesi, içerisinde teknelerin dolaşması, etrafında sosyal alanların oluşması, kafelerin, restaurantların bulunduğu bir Göksu hayal ediyoruz. Tabi bu uzun soluklu bir yolculuk… Ama bir yerden adım atmak gerekiyor. Şuan 4. köprümüzün temelini atacağız. İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Mustafa Turgut, “Silifke Belediyesi olarak kurumlar arası işbirliğine her zaman önem veriyoruz. Yerel yönetimlerin merkezi yönetimlerle işbirliği çok önemli… Kurumlar arası istişare ortamında bu hizmetlerimizi yapıyor ve öncelikli görevimizin Silifke’yi kalkındırmak, geliştirmek ve sosyalleştirmek olduğunu savunuyoruz. Halkımızın desteğiyle Silifke’yi modern bir kent yapma yolunda adım adım çalışıyoruz.’ dedi.


Silifke Belediyesi 


Geri Dön