20 / 04 / 2024

Silivri Çanta Mahalle Evi hizmete açıldı!

Silivri Çanta Mahalle Evi hizmete açıldı!

Kadınların el becerilerini geliştirerek aile bütçelerine katkı sağladığı Silivri Belediyesi Mahalle Evleri’nin bir diğeri Çanta Mahallesi’nde açıldı.




Kadınların el becerilerini geliştirerek aile bütçelerine katkı sağladığı Silivri Belediyesi Mahalle Evleri’nin bir diğeri Çanta Mahallesi’nde hizmet vermeye başladı.

Yeni Mahalle, Alipaşa, Kavaklı, Değirmenköy, Ortaköy, Seymen, Selimpaşa, Gümüşyaka, Büyükçavuşlu ve Semizkumlar hizmet veren Silivri Belediyesi Mahalle Evleri’nin bir yenisi Çanta Mahallesi'nde açıldı. Silivri Belediyedi Mahalle Konseyi'ne gelen yoğun talepler üzerine açılan Çanta Mahalle Evi, geçtiğimiz haftasonu hizmete girdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, belediye meclis üyeleri, oda başkanları ve muhtarların katıldığı açılışa kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kadınların el becerilerini geliştirerek aile bütçelerine katkı sağladığı toplam kursiyer sayısı bine yaklaşan Silivri Belediyesi Mahalle Evleri’nde; Dekoratif Sabun (Mis Sabun), İğne Oyası, Mefruşat, Kurdela Nakışı, Temel Dikiş, Takı Tasarım yapımı kurslarının yanı sıra ilk yardım, yangın söndürme, insan hakları, psikolojik danışmanlık ve sağlık konularında eğitim çalışmaları yapılıyor.



IŞIKLAR: “KADIN ELİ DEĞEN HERŞEY GÜZELLEŞİR"

Başkan Işıklar, açılış töreninde yaptığı konuşmasında: “Mahalle Evleri sayımız 11 oldu. Kadınlarımız üretiyor, bir arada el beceresi kazanıyor. Burada oluşan hoşgörü ve huzur, tüm aileye ve topluma yansıyor. Kadının elinin değdiği herşey güzelleşir. Her mahallemizde bir Mahalle Evimiz olacak demiştik. Başlağımızda yedi kursiyerimiz vardı, şimdi kursiyerlerimizden yetişen hocalarımız var. Bunlar bizi çok mutlu ediyor. İnançlarınızı, değerlerinizi, komşuluk ilişkilerinizi, hemşerilik bilincinizi korudukça, kadınlarımız bir arada oldukça cumhuriyet değerleri sonsuza kadar yaşayacaktır. Sizler bu ülkenin aydınlık yarınlarısınız. Yapılan güzel çalışmaları, tüm emeklerinizi takdir ediyor, teşekkür ediyorum. Üreten kadınlarımızı gördükçe gururlanıyoruz” dedi.


 


Silivri Belediyesi


Geri Dön