19 / 04 / 2024

Silivri Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Okulu kapatılıyor mu?

Silivri Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Okulu kapatılıyor mu?

Silivri’de engelli öğrenciler için 500 bin lira maliyetle yapımı gerçekleştirilen hidroterapi havuzu personel alınamadığı için hizmete kapatılmayla yüz yüze!



Silivri Beyaz Melekler Spor Kulübü tarafından Silivri Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Okulu’nun içerisine engelli öğrencileri için hidroterapi yavuz yaptırıldı. 500 bin liraya yapılan Alev Anne Hidroterapi Havuzu, kamu kurumlarının ilgisizliği yüzünden kapısına kilit vurulma aşamasına geldi. 2016-2017 eğitim yılında açılacağının sözü verilen tesislerde görev yapacak 4 personel için belediyeye ve kaymakamlığa dilekçe gönderildi. Ancak ne belediye ne de kaymakamlık okulun isteğine yanıt vermiş değil.  


DİLEKÇEYE GERİ DÖNÜŞ YOK 

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul Müdürü Nazım Öztürk, “Bu havuz için 1 hidroterapi uzmanı, 1 havuz bakım personeli, 1 temizlik personeli ve 1 kadın öğretmenine ihtiyacımız var. Ancak bu personeli henüz istihdam edemediğimiz için bir türlü kullanıma başlayamadık” dedi. 


BİZE ENGEL OLMAYIN! 

‘Bu havuzdan şampiyonlar çıkacak’ denilerek açılan havuzun neredeyse kapısına kilit vurulmasına isyan eden engelli çocukların aileleri, “Bu tarz havuz sayısı çok az. Örneğin Silivri’deki bir engellinin hidroterapi havuzuna girmesi gerekiyorsa İstanbul’un merkezine gitmesi gerekiyor. Sayıları çok az. O yüzden bu havuz yapılırken hepimiz çok heyecanlıydık. Bize engel olmayın yeter” dediler.


Akşam 


Geri Dön