19 / 04 / 2024

Malatya'da 100 odalı konuk evi ve özel eğitim okulu yapılacak!

Malatya'da 100 odalı konuk evi ve özel eğitim okulu yapılacak!

Milletvekili Nurettin Yaşar, Malatya'da en az 100 odalı, 3 yıldızlı otel konforunda hasta yakınlarının ve ihtiyaç sahiplerinin kalacağı yeni konuk evi ve özel eğitim okulu yapacaklarının müjdesini verdi.



En az 100 odalı, 3 yıldızlı otel konforunda hasta yakınlarının ve ihtiyaç sahiplerinin kalacağı yeni konuk evi ve özel eğitim okulu yapacaklarının müjdesini veren Milletvekili Nurettin Yaşar, “ Özel çocukların eğitimi için bir çalıştay yaptık ve bu çocuklara özel bir eğitim okulu yapıyoruz. Kendi özel ilişkilerimizi Malatya için katkıya dönüştürebilirsek, o zaman iyi bir siyaset yaparız. Yoksa gelecek seçimler için, kumpaslarla, magazinsel bir siyasetle, şovla, kimse bir yere varmaz, buna ihtiyaç duyanlar kaybeder” dedi


AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Cazibe Merkezleri programı ve Malatya’ya yapılacak olan yeni yatırımlara yönelik gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Malatya İş Adamları Derneği (MİAD) kurucu üyesi olan Milletvekili Yaşar, MİAD olarak hayata geçirecekleri yeni projelerin müjdesini verdi. “Bu yıl içinde bir iş adamımızın desteğiyle hasta konuk evi yapmayı düşüyoruz.” diyen Yaşar,  En az 100 odalı, 3 yıldızlı otel konforunda, orda gelen hasta yakınlarının ve ihtiyaç sahiplerinin kalması için bize gelecekte sevap yazdıracak bir çalışma yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.  

“ÖZEL EĞİTİM OKULU YAPILACAK”

İş adamlarıyla görüştüğünü ve Malatya için bir özel eğitim okulu sözü aldığını dile getiren Yaşar, “İkincisi özel yetenekli çocukların eğitimi ile ilgili özel sektör, STK ve Kamu iş birliği ile bir Çalıştay yaptık. Oradaki çocukların eğitim şartlarını iyileştirici ve Türkiye’ye model olacak İş adamlarının, sanayicileri ve değişik meslek gruplarının tecrübelerini aktardığı bir şey yapıyoruz. Bu konuda bir iş adamı arkadaşımızdan söz aldım. Burada projesi hazır, arsası hazır bir özel eğitim okulu yapıyoruz. laboratuvarlarıyla, salonlarıyla, kütüphanesi olan böyle bir proje yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“KUMPASLARLA BİR YERE VARILMAZ”

“Kendi özel ilişkilerimiz de Malatya için katkıya dönüştürebilirsek, o zaman iyi bir siyaset yaparız.” diyen Yaşar, “ Yoksa gelecek seçimler için, kumpaslarla, magazinsel bir siyasetle, şovla, fotoğraf siyasetiyle kimse bir yere varmaz, buna ihtiyaç duyanlar kaybeder. Doğru bir siyaset yaptığıma inanıyorum, günlük popülist kandırmacaya dönük bir siyasetle bir yere varılmaz, Ak Parti de böyle bir parti değil. Ak Parti;  icracı, kalıcı eserlere imza atan bir parti” şeklinde konuştu.

MALATYA EN AVANTAJLI İL KONUMUNDA

Yeni Cazibe Merkezleri ile ilgili paketi ve yatırımcılara sunulacak kolaylıklarla ilgili konuşan Milletvekili Nurettin Yaşar şunları dile getirdi, “Yeni cazibe merkezi paketi; girişimcilerin, sanayicilerin önünü açan ve onlara geniş imkânlar sağlayan bölgesel bir paket. Yeni yatırımlara, arsa, binalara düşük bir katkı payı sağlıyor. Her ilde farklı bir avantaj oluşturuyor. Hızlı bir şekilde talepler her geçen gün artmakta. Türkiye’de ilk defa böyle bir şey yapılıyor. Tek masada çözülüyor, yani girişimci, yatırımcı kalkınma bankasıyla beraber bu işleri halledebiliyor. İşlerde hem kolaylık hem bedava danışmanlık sağlanıyor. Bu da bilgi, teknoloji bakımında yatırımcıya büyük destek sağlar. Malatya en avantajlı il konumunda, çünkü Malatya’nın sanayi alt yapısı, girişimci bir yapısı var. Bir de mevcut fabrikaların o bölgeye taşınması için 1 milyon liraya yakın bir destek var. Başbakanımız daha büyük boyutlu 100 milyonu aşan yatırımlara imkân sağlanacağına dair bir açıklamada bulundu. Bana göre yatırım konusunda her ne kadar ekonomiye dair bir tablo çizilse de, böyle dönemler yatırım için fırsat dönemleridir. Çünkü Türkiye duracak bir ülke değil, önü açılacak bir ülkedir. Arada bir grafik düşer, çıkar ama genel eğri Türkiye potansiyelin yüksek olduğu çevresel, uluslararası ve ülkesel potansiyelin yatırımlar için önemli bir coğrafyası ve önemli stratejik bir konumu var.”

YATIRIMCILAR İÇİN KALKINMA BANKASI DEVREDE…

Yeni cazibe merkezleri kapsamında yatırımcılara sağlanacak kolaylıklar ve kalkınma bankasının desteklerinden bahseden Nurettin Yaşar şöyle konuştu, “Türkiye her zaman çalışır her zaman üretir, biraz nefes alıp önü açılınca öngörülmeyecek büyüme rakamlarıyla, ekonomik olarak kendi alanında bir aktör rolünü sürdürür. Yatırımcılarla ilgili olarak bankalarla olan bireysel sıkıntılar dışında, teşvik paketinde doğrudan kalkınma bankasıyla birlikte işler hallediliyor. Bu pakette danışmanlar ve kalkınma ajanslarıyla birlikte hareket ederek danışmanlık hizmeti alacaklar. Kalkınma bankası da bu işi de realize edecek. Gerek taşınma, gerek ilave yatırım, gerekse sıfırdan yatırım için bütün bu aşamalarda daha cazip, daha avantajlı bir şey olacak. Bunun detaylarını gerek ajanslardan ve kalkınma bakanlığından alabilirler. Büyün amacımız üretime dayalı, kalıcı yatırımlara dair bir siyaset yapmaktır. Artık geleneksel siyaset bitiyor, halk artık biz bişi demeden hemen anlıyor. Bu siyasetin saygın olması lazım, bu siyaset saygın ve nitelikli olmazsa vesayet her zaman kendine yer bulur. Bizim artık vesayetle hareket etmemiz imkânsız, Türkiye kalkınması ve ayakta durması lazım. Bu da milli irade hâkimiyetiyle, devlet yapısının fit, dinamik, kasları güçlü, fazla kilolarını atmış, makinasının yenilemiş bir ülke olarak yoluna devam etmesi lazım. Bu da sağlıklı, güçlü, faydalı, gönüllü, verimli bir siyasetle ancak olur.”


Malatya Sonsöz


Geri Dön