23 / 04 / 2024

Silivri'deki hasarlı yapılar yıkılıyor!

Silivri'deki hasarlı yapılar yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra ilçede hasar gören yapıların yıkım çalışmaları devam ediyor.




İstanbul Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan  5,8 büyüklüğündeki depremden sonra ilçede hasar gören binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Silivri Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla kentsel dönüşüme hız verilirken, depremden sonra inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tespit edilen toplam 9 bina için yıkım sürecini de başladı. Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi Endülüs Sokağı'nda yer alan 5 katlı 45 yıllık bina da bu kapsamda güvenlik önlemleri de alınarak yıkıldı.

Silivri deki hasarlı yapılar yıkılıyor!

Çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, depremden sonra vatandaşların başvuruları neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yıkılması gereken binaları kendilerine bildirdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda yıkımı gerçekleştirilecek 9 bina bulunuyor. Dün itibarıyla 2'sini yıktık, bugün de 3'üncü binayı yıkıyoruz. Herkesin duyarlılığı ile bu binaları artık dönüştürme zamanımızın geldiğini düşünüyorum. İnsan odaklı bir kentsel dönüşüm planlıyoruz. Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle, hem de Bakanlığımızla bu konuda koordineli bir çalışma planlıyoruz. Şu an Silivri Belediyesi olarak, Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgemizi hazırlıyoruz. Silivri'nin tüm imara açık alanlarının zemin etütleri, jeolojik etütleri yapılıyor. Aynı zamanda da binalarımızın tespitleri yapılıyor."

Bu hafta meclis üyeleri ve teknik ekiple bir toplantı yapacaklarını belirten Volkan Yılmaz, "Gündem; deprem, kentsel dönüşüm ve afet yönetimi. Kentsel dönüşüm noktasında da biz, Silivri'de vatandaşlarımızın belediyeye ve kamuya yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu işi el ele, gönül gönüle verirsek, rant odaklı değil insan odaklı, karşılıklı fedakarlıklar yaparak başarabiliriz diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

 

Silivri kentsel dönüşüme hazır mı?


Geri Dön