26 / 04 / 2024

Silivri’ye raylı sistem müjdesi!

Silivri’ye raylı sistem müjdesi!

Cumhur İttifakı’nın MHP’li Silivri Belediye Başkan adayı Volkan Yılmaz yaptığı açıklamada önümüzdeki dönemde İstanbul merkezi ile Silivri Gümüşyaka arasında raylı sistemlerin devreye gireceğini müjdeledi.



Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul’un üç ilçesinde aday çıkarmayan AK Parti, MHP ile Cumhur İttifakında birleşti. İttifak sonucunda Silivri’den aday olarak gösterilen MHP’li Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz Yeni Şafak gazetesine bazı açıklamalar yaptı. Önceliklerinin Silivri’de özlenen ve beklenen bir belediye başkanı olmak olduğunu belirten Yılmaz, “Sahaya indiğimizde şunu gördük, 10 yıldır halka dokunulmayan ilçe ile beraber düşünmeye, sorunlarıyla dertlenmemiş bir belediyecilik anlayışı mevcut. Bizim de önceliğimiz halka dokunmak ve sorunlarıyla dertlenmek olacak” diye konuştu.

EL ELE TUTUŞMAYA BAŞLADIK


Vatandaşların gönlüne girmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Cumhur ittifakı adayı olarak kollarımı iki yana açabildiğim kadar açtım ve halkımızla 31 Mart gecesi kucaklaşmayı hasretle bekliyorum. El ele tutuşmaya başladık ve büyük bir aile olacağız. Bugün yan yana gelmeyi bile düşünmeyen insanlar yarın bir bakacaklar ve Silivri için mücadele ediyorlar. Biz bunun bağını kuracağız” dedi. Raylı sistemle birlikte Silivri’nin İstanbul’un merkezi ulaşım ağıyla entegrasyonu sağlanacak.


YILDIRIM’LA TEMAS HALİNDEYİZ

Silivri’ye yeni bir raylı sistemin gelmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Yılmaz, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile temas halindeyiz. Vatandaşlarımızın İstanbul ilçelerinden rahatlıkla Silivri’ye gelebilmesi için bir raylı sistem hazırlığı içerisindeyiz. Halkımızı Gümüşyaka’dan İstanbul’a taşıyacağımız bir raylı sistemler ağı oluşturacağız. Silivri 5 yılda kimsenin tanıyamayacağı noktaya gelecek” diye konuştu.


ARAÇ PARK EDECEK YER YOK

Yılmaz, Silivri’de bazı anketler yaptırdıklarını ve bu anketlerde temel sorunların başında otopark meselesinin geldiğini belirtti. Yüzde 69 oranında bölgede otopark sorununun yaşandığını dile getiren Yılmaz, “Otopark meselesinin hemen arkasından trafik sorunu geliyor. İlçede bugün arabanızı park edebileceğini yer yok. Sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ BİLE MEVCUT DEĞİL


Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti: “Silivri’de bir kültür merkezi yok. Çocukların tiyatro yapabilecekleri merkezi yok. Yüzme öğrenebilecekleri kapalı yüzme havuzumuz yok. Silivri’nin uzun sahil şeridi var, ancak verimli olarak kullanılmıyor. Sahil alanına yönelik çalışmalarımız olacak. Çünkü bu alanlardan istifade etmemiz gerekiyor. Çok güzel bir piknik alanı oluşturacağız. Sporda altyapı yatırımları yapılacak. İlçemiz için her şeyi düşündük.”

Yöresel pazar müjdesi


Tarımsal faaliyetlerle öncelik verileceğini söyleyen Volkan Yılmaz, “İlçemizde tarım ön planda olan bir konudur. Bu kapsamda halkımızın ürettiği ürünlerin satıldığı yöresel bir halk pazarı yapacağız. Kurulacak olan bu pazara İstanbul’un her ilçesinden vatandaşlarımız gelecek. Geldiği zaman konaklamasını yapabileceği alanlar oluşturulacak. Bunu yaptığımız zaman nakit para trafiği en az 3 katına çıkacak, esnaf ve üreticimiz kazanacak. Ortak akıl ile ilçeyi yerli turizmin merkezi haline dönüştüreceğiz. Uygulamayı kısa süre içerisinde hayata geçireceğiz. Yoğurdu, yöresel ürünleri, tarımı ve hayvancılığı unutulmuş. Cezaevleriyle anılan ilçe halini almış. Bu kenti yeniden bir marka haline dönüştürmek için hareket edeceğiz” diye konuştu.


10 yıldır hizmet yok

Vatandaşların hizmetle tanışmadığını belirten Yılmaz, “Halk 10 yıldan bu yana hizmetle tanışmamış. Halkın beklediği hizmetler bir türlü buraya uğramadı. Silivri’nin problemleri büyüyerek devam etti. Sahaya çıktığımız zaman esnafla yapılan görüşmelerde bir dokunuyor bin ah işitiyoruz. Bizlerde halkın problem ve ihtiyaçları doğrultusunda yol haritamızı belirledik. İlçenin problemlerini tek tek tespit etti ve buna uygun çözüm önerileri ürettik. Bir şehir kültür merkezleri, spor kompleksleri, millet bahçeleri ya da şehir parklarıyla donatabilirsiniz Her türlü mimari ve teknolojik yatırımların beğenisine sunabilirsiniz. Ama o merkez ve kompleksleri anlamlı kılmanız için insan ve insan kalitesine değer vermek zorundasınız. Bizlerde bu kompleksleri yapmadan önce buna önem vereceğiz. En büyük yatırımımız yaşam kalitesine olacak. Çocuklarımız eğitimli, donanımlı ve bilgi birikimiyle sahip olarak gelişimlerini sürdürecek” diye konuştu.


İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK

Yılmaz sözlerini şu şekilde tamamladı: “Halka yatırım yapacağız. Vatandaşlarımızın dertleriyle dertleneceğiz ortada bir sorun var ise buna ilişkin kamuoyu oluşturulacak ve sorular yerinde çözülecek. Hiçbir siyasi rant ve kaygı taşımadan bu hizmet yerine getireceğiz. Ben koşacağım benimle beraber koşacak arkadaşlarımız olacak. Oturanlarla bu yolu yürüyemeyiz zaten. Bunları başardığımız zaman mutlu bir aile olacağız.”
 

Volkan Yılmaz kimdir?

Büyükçekmece'ye metro müjdesi!


Geri Dön