29 / 03 / 2024

Başakşehir Güvercintepe'ye raylı sistem müjdesi!

Başakşehir Güvercintepe'ye raylı sistem müjdesi!

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Başakşehir’de halka hitap etti. Selamlama konuşması yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Raylı sistem inşallah Güvercintepe’den geçecek" dedi...




Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün akşam saatlerinde Başakşehir’e geldi. Başbakan Güvercintepe’de Başakşehirlileri hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu Güvercintepe meydanına ilçe sakinlerinin coşkulu alkışları eşliğinde girdi. Başbakan Davutoğlu’na Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ve Ak Parti İstanbul milletvekili adayları eşlik etti.

 

‘Raylı sistem Güvercintepe’ye gelecek’


Ev sahibi olarak bir selamlama konuşması yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Güvercintepe, Şahintepe, Altınşehir Mahallelerimiz geçmişte yaşadıkları mahrumiyetlerin ödülünü artık alacak. Kanal İstanbul buradan geçerse Güvercintepe deniz manzaralı olacak. Buralar değerlendiğinde vatandaşımıza sizi burada tutmazlar, diyorlar. Tapuları cebinde olan sizleri kimse buradan gönderemez.  Biz burada önce alt yapı sorunlarını hallettik. Okullarımızı yeniledik. Raylı sistem inşallah Güvercintepe’den geçecek. Burada vadi projemiz de yer alıyor. Bundan sonra İstanbul’un en iyi ilçesi neresi dendiğinde ilk akla gelecek yer Başakşehir olacak”

 

‘Biz her yerde Milletin dilini konuşuyoruz’


Konuşmasına alandakileri selamlayarak başlayan Başbakan Davutoğlu, “95 miting yaptık. Bütün Türkiye’yi gezdim, insanlarımız kardeşçe yaşıyor ama birileri kardeşi kardeşe kırdırmak istiyor. Biz, biz dediğimizde milletimizin tamamını kastediyoruz. Bizim ilk kıblemiz Kudüs’e Yahudilerin kutsal mekânı diyenler sizin huzurunuza çıkamazlar. Mescidi Aksaya hürmet etmeyen biri Kürt kardeşlerimizi temsil edebilir mi? Biz her yerde milletin dilini konuşuyoruz. Bu topraklarda kardeşkanı dökmek isteyenlere karşı dimdik ayakta duracağız. Biz bu topraklarda kan değil muhabbet istiyoruz. 7 Haziran’da ya nefreti üretenler kazanacak ya hikmetle, muhabbetle konuşanlar kazanacak” dedi.

 

Başbakan konuşmasını şöyle sürdürdü, “Zalimlerin karşısında hiç susmadık. Biz mazlumların yanındayız onlar zalimlerin yanında. Doğu ve Güneydoğu biz gelene kadar ihmal edilmişti. Onlar Kandil’e silahları bırakın diyemiyorlar. Çünkü uluslararası çeteler onların bir taraftan silahla kalmasını bir taraftan da demokrasi oyunu oynamasını istiyor. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Her vatandaşımız bizim başımızın tacıdır."

 

‘Hangi ilçede ne varsa Başakşehir’de de o olacak’


Başakşehir’de tapu sorununu, ulaşım sorununu biz çözdük diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “ Başakşehir’de metro hattını Kayaşehir’e kadar uzatıyoruz. Mahmutbey, Kabataş, Gayrettepe hattını da bununla bağlıyoruz.  ifadelerini kullandı. Metro kenarda zannedilen İstanbul’un en köşesine kadar uzanacak. Hangi ilçede ne varsa Başakşehir’de de o olacak. Güvercintepe İstanbul’un merkezi oluyor. Göreve geldiğimiz günden bu güne 737 hastane yaptık. Başakşehir’e, İkitelli’ye 2682 yataklı dev bir şehir hastanesi yapıyoruz” dedi.

 

Başbakan Davutoğlu, Başakşehir’den ilçe sakinlerinin coşkulu tezahüratları ile ayrıldı.



Başakşehir Belediyesi




Geri Dön