25 / 04 / 2024

Başakşehir Güvercintepe'ye 3 yeni okul inşa ediliyor!

Başakşehir Güvercintepe'ye 3 yeni okul inşa ediliyor!

Başakşehir, sağlıkta olduğu gibi eğitimde de adeta bir üs haline geliyor. Çalışmalarına devam eden Başakşehir Belediyesi, Güvercintepe Mahallesi’nde depreme dayanıklı 3 yeni okul inşa ediyor.



Bilgievleri, teknoloji ve inovasyon merkezi ve kurslarla eğitime verdiği önemi ortaya çıkaran Başakşehir Belediyesi, Başakşehir’e 3 yeni okul inşa etmek için çalışmalara başladı. Başakşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başakşehir Güvercintepe Mahallesi’ndeki 1114. Sokak, 15. Sokak ve Karadeniz Caddesi’nde yapılan okul inşaatlarını Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu denetledi. Başkan Kartoğlu, yetkililerden projeyle ilgili detaylı bilgi aldı.

 

24 derslikli tam teşekküllü okul

 

Güvercintepe Mahallesi 1114. Sokak’ta hayata geçirilen 24 derslikli okul, donanımıyla dikkat çekiyor. Okul, toplam 5 bin 600 metrekare inşaat alanında bin metrekare temel ve 900 metrekare kat oturumlu 5 katlı olarak yapılıyor. Okul için 1.000 metrekarelik bir peyzaj alanı ayrıldı. Bu alan da öğrencilere özel olarak yeşil alan ağırlıklı olarak düzenlenecek. Okullar, inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek.

 

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi için ilk harç döküldü!


Geri Dön