19 / 04 / 2024

Sinan Kafadar kimdir?

Sinan Kafadar kimdir?

Metex Tasarım ortaklarından olan Mimar Sinan Kafadar kimdir? Sinan Kafadar bugüne kadar hangi işlere imza attı? Hangi projelerin tasarım bölümünde çalıştı? İşte Sinan Kafadar'ın biyografisi...



Sinan Kafadar kimdir?

Sinan Kafadar, 1964 yılı İstanbul doğumlu. 1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi'nden mezun olan Sinan Kafadar Metex Tasarım ortaklarından.


Eğitim hayatına Montreal'deki Mc Gill Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Sinan Kafadar ilk olarak çalışmalara İstanbul’da başladı. 


Kafadar daha sonra Londra, Montreal ve Roma ofislerinde çalıştı. 1991 yılında Metex Tasarım'a ortak olan katılan Sinan Kafadar, İstanbul'da ve yurt dışında mimarlık ve iç mekan tasarımı üzerine çalışmaktadır.


Metex Tasarım

1976 yılında İstanbul’da kurulan firma, 1982 yılında ise Metex Roma Ofisi açtı. 1994 senesinde ise bu ofis Perugia yakınındaki Assisi'ye taşındı. Metex’in yöneticileri; Cavit Sarioğlu ve Sinan Kafadar’dır. 


Metex, turizm tesis inşaatları ile olduğu kadar, eğitim, konut, ofis projeleri ile de yurtiçi ve yurtdışında lider bir firmadır. 


Sinan Kafadar projeleri:

1.TRIPOLI CONVENTION CENTER

2.CITY’S NİŞANTAŞI İSTANBUL

3.GEZİ HOTEL BOSPHORUS


Sinan Kafadar’ın mimar olma yolundaki gençlere önerileri şöyle oldu:

“Selamlar, Mesleğe Yeni Başlayan Mimar Meslektaşlarım,

Mimarlık mesleği ile ilgili olarak kendi mesleki tecrübeme dayanarak sizlere birkaç söz söylemek istiyorum...

-Çok hayal kur ama hayalperest olma.

-“Projemi uygulamadılar ki!” deme, içinde bulunduğun zamana, şartlara ve bütçeye uygun proje yapmaya çalış.

-Eğer ki; bir büro yöneteceksen, aynı zamanda iş adamı olman gerekir. Kontratsız iş yapma, ssk, kira, vergi ve maaş konularının, zamanının ve enerjinin yarısını alacağını kabullen.

-Unutma; finansal olarak güçlü bir mimari büro, başarılı iş çıkartabilir.

-Medya ile ilişkilerini iyi tut ama sakın medyatik mimar olma!”






Geri Dön