25 / 04 / 2024

Sinan Tohumcu: İmar barışında aracıya ihtiyaç yok!

Sinan Tohumcu: İmar barışında aracıya ihtiyaç yok!

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, imar barışı ile ilgili işlemlerin sadece e-devlet üzerinden yada müdürlüklerden yapıldığını, başvurularda herhangi bir aracı ya da bürolara ihtiyaç duyulmadığını kaydetti.



Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, imar barışı ile ilgili işlemlerin sadece e-devlet üzerinden yada müdürlüklerden yapıldığı belirtti. Tohumcu, Yapı Kayıt Belgesi için son başvuru tarihinin 15 Haziran olduğunu söyledi.

Trakya Gazetesi'nde yer alan habere göre; yapı kayıt belgesi alma adına, bazı kişilerin vatandaşlardan para talep ettiklerini kaydetti. Tohumcu, "Vatandaşlardan para talep edenlerin olduğunu duyduk. Bu yönde vatandaşlardan müdürlüğümüze şikayetler intikal etti. İmar barışı ve yapı kayıt belgesi alma ile ilgili bütün işlemler e-devlet üzerinden kişinin kendi beyanıyla yapılmaktadır Buda ücretsiz bir uygulamadır. Burada vatandaşlarımızın takıldığı her türlü konuda müdürlüğümüzü ziyaret edebilir ve sorumlu kişilerden bilgi alabilirler. Burada İmar barışı masamız var mesai saatleri boyunca açık."diye konuştu.

Tohumcu, İmar barışı başvurularında herhangi bir aracı ya da bürolara ihtiyaç duyulmadığını kaydetti.

Başvurularla ilgili 7/24 hizmet veren 181 hizmet hattının olduğunu hatırlatan Tohumcu, "Vatandaşlarımız burayı da arayarak İmar barışıyla ilgili takıldıkları her türlü konuyu sorabilirler. Yapı kayıt belgesi ve imar bağışı ile ilgili işlemler e-devlet üzerinden yapılmakta. Vatandaşlardan bazı kişilerce hem sisteme giriş için hem de yapı kayıt belgesi almak için ücretler istemektedir. Bunlarda telafisi mümkün olmayan zararlara neden olmaktadır. Vatandaşlardan istediğimiz imar bağışı ile ilgili her hususta bizlere danışsınlar." açıklamasında bulundu. 


Geri Dön