26 / 04 / 2024

Sinan Türkkan'dan 'Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller kaldırılsın' önerisi!

Sinan Türkkan'dan 'Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller kaldırılsın' önerisi!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Türkiye genelinde muhtemel şiddetli bir depremde milyonlarca konutun hasar görmesinin beklendiğini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın o açıklamaları...



- "Güçlendirmede elimizi çabuk tutmamız gerekli"

Yapılan açıklamada, söz konusu toplantıdaki konuşmasına da yer verilen Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, yapılan araştırmalara göre, şiddetli bir depremde hasar alması beklenen konutların yüzde 90'lık kısmının güçlendirmeyle kurtarılabileceğini dile getirerek bu çözümün kentsel dönüşüme göre çok daha hızlı ve düşük maliyetli olduğuna değindi.

Yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile güçlendirmenin sağlamlık açısından aynı sonucu doğurduğunu kaydeden Sinan Türkkan, güçlendirmenin önündeki bürokratik ve teknik engellerin çözümü için seminerler ve eğitimler yapacaklarını kaydetti.

Sinan Türkkan, muhtemel şiddetli bir depremde yalnızca mega kent İstanbul'da 600 bin, ülke genelinde de milyonlarca konutun hasar almasının beklendiğini dile getirerek, olası bir depremde oluşabilecek yıkımlar ve kayıpların maalesef öngörüldüğünü fakat bu kayıpları engellemek için yeterli çalışmalar yapılamadığını söyledi.  Bu sebeple güçlendirmede elimizi çabuk tutmamız gerektiğini söyleyen Türkkan, "Güçlendirmenin önünde engellerin kaldırılması için özellikle belediyelerden kolaylık sağlamasını bekliyoruz." dedi.

Sinan Türkkan dan Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller kaldırılsın önerisi!

- "Belediyelerin vatandaşın önünü açması gerekli"

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, belediyelerin "güçlendirme yapacağım" diyen vatandaşın önünü açması gerektiğini dile getirerek  bazı açıklamalar yaptı. 

Sinan Türkkan, güçlendirmenin önündeki en büyük engellerden birisinin de toplumdaki yanlış bilgi paylaşımı ve bu konudaki ön yargılar olduğunu dile getirerek, bundan sonraki süreçte dernek olarak doğru bilgilendirmelerin yapılması ve olası senaryolar için faaliyet gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

DASK prim hesaplama nasıl yapılır?

DASK zorunlu mu? DASK yaptırmamanın cezası var mı?

Elazığ'daki 164 deprem konutu sahiplerini buldu!


Geri Dön