20 / 04 / 2024

Sincan-Batıkent metrosunda izdiham yaşanıyor!

Sincan-Batıkent metrosunda izdiham yaşanıyor!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Sincan-Batıkent metrosunun ilk hafta ücretsiz olması sonucu izdiham yaşandı...




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Sincan-Batıkent metrosunun ilk hafta ücretsiz olması sonucu izdiham yaşandı. İki nokta arasındaki seferini normalde 22 dakikada tamamlayan metro seferi, Kızılay- Batıkent metro hattındaki aşırı yüklenme ve arıza nedeniyle bu sabah yaklaşık 45 dakika sürdü.


Sincan istikametinden gelen metronun Batıkent-Kızılay istikametine giden aktarma istasyonunda biriken kalabalık nedeniyle vatandaşlar uzun süre metroya binemedi. Bu sırada Kızılay-Bakıtent seferini yapan metroda meydana gelen arıza da istasyonlardaki yoğunluğu daha da artırdı. Uzun süre metroya binebilmek için bekleyen vatandaşlar alkış ve ıslıklarla protesto etti.


Öfkeli vatandaşlardan birisi de görevli ile tartışarak, "Böyle bir şey yok. Bizi burada bekletmeye ne hakkınız var. Veririz paramızı kendimiz gideriz. Ondan sonra dersiniz şöyle böyle. Açtığınız tren başınıza yıkılır İnşallah." diyerek tepkisini dile getirdi.


Öte yandan uzun süre bekleyen yolculardan bazısının, gelen bir metroya bindikten sonra hırslarını alamayarak vagonları yumrukladıkları öğrenildi. 


Yaklaşık bir saat sıkıntılı şekilde istasyonlarda bekleyen yolcular, peş peşe yapılan üç ayrı seferle ancak gidecekleri yerlere ulaşabildiler.



Pirsus Haber


Geri Dön