23 / 04 / 2024

Sincan Belediyesi ve Ankara Üniversitesi emlak değerlerini belirliyor!

Sincan Belediyesi ve Ankara Üniversitesi emlak değerlerini belirliyor!

Sincan'ın gelişimi üniversite destekli ilerlemeye devam ediyor. Türkiye'de bir ilke imza atarak Sincan'daki emlak değerlerini Ankara Üniversitesi işbirliği ile belirleyen Sincan Belediyesi 1. aşamada sona geldi...



Sincan'ın gelişimi üniversite destekli ilerlemeye devam ediyor. Türkiye'de bir ilke imza atarak Sincan'daki emlak değerlerini  Ankara  Üniversitesi işbirliği ile belirleyen Sincan Belediyesi. 1. aşamayı tamamladı. İlçedeki emlak vergi oranlarının en doğru şekilde hesaplanması için 2. aşamaya geçen Sincan Belediyesi ve Ankara Üniversitesi, bu aşamada yapıları sınıflandıracak. 1. aşamada arsa ve arazi durumunun incelendiği projenin 2. ayağında binalar sınıflara ayrılacak. 1. 2. ve 3. sınıfa ayrılacak olan binaların durumu incelendikten sonra emlak vergi oranları hesaplanacak. Çalışmalarda gelinen son durumu istişare etmek için Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı Başkam Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, Sincan Belediye Başkanı Doç.Dr. Mustafa Tuna'yı ziyaret etti. Oldukça verimli geçen toplantıda projenin ayrıntıları ve izlenecek yöntemler konuşuldu.


Türkiye de ilk kez bu konuda imzalanan protokol ile Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı ile Sincan Belediyesi el ele verdi. Sincan sınırları içinde bulunan bina, arazi ve arsaların bilimsel yöntemler ışığında metre kare birim değeri tespit edildi. Bilimsel esaslar baz alınarak yapılan tespit çalışmaları tamamlandığında Sincan daha planlı gelişecek. Üniversitelerin vizyonundan öğretim üyelerimizin bilgilerinden tecrübelerinden azami ölçüde yararlanmak gerektiğini ifade eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; "Ankara Üniversitesinin imkanlarından tecrübelerinden istifade etmek halkımıza daha verimli hizmetler sunmak maksadıyla her konuda üniversitelerimizle işbirliği yapmak arzusundayız. Emlak değerlerinin belirlenmesi ile ilgili de Ankara Üniversitesi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. 1. Aşama tamamlandı. 2. Aşamaya geçiyoruz. Çalışmalar bittiğinde Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğiz. İlçemiz üniversite destekli gelişip büyüyen bir ilçe olacak. Sincan için günü birlik çözümler değil geleceğe dönük adımlar atıyoruz." dedi.

Türkiye'de ilk kez bu konuda üniversite belediye işbirliğinin Sincan Belediyesi ve Ankara Üniversitesi arasında gerçekleştiğini ifade eden Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.

Dr. Erkan İbiş; bunun diğer belediyelere ve üniversitelere örnek olması gerektiğini vurguladı. Ankara Üniversitesi'niıı misyonları arasında toplumla işbirliğinin de bulunduğunu vurgulayan İbiş; "Güzel bir işbirliği örneği yaşıyoruz. İmzaladığımız protokolle taşınmaz emlak değerlendirmeden tutun kentsel dönüşüme kadar çok geniş yelpazede bir çalışma yürütüyoruz. Ben bu konuda Sincan Belediye Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Tuna'yı kutluyorum. Çok cesurca adımlar atıyor. Kentin yüzyıl sonrasını düşünerek hareket ediyor. İşte gerçek yöneticilik bu... Başkan Tuna, bizi kent yönetimine dahil ederek hocalarımızı da onurlandırdı. Sincan'da gerçekten mükemmel şeyler oluyor. Bunun herkes farkına varmalı" dedi. 



Olay Ankara


Geri Dön