25 / 04 / 2024

Sincan Belediyesi'nden yatırım atağı!

Sincan Belediyesi'nden yatırım atağı!

Sincan Belediyesi, yaklaşık 150 milyon TL'lik yatırımları ve borçsuz bütçesiyle diğer belediyelere örnek teşkil ediyor. Kurumlardan borç almayan belediye, yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor...



Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Ankara'ya yapılan projeleri Sabah'tan Vuslat Ay'a anlattı. Ercan, "Şükürler olsun belediyemizin borcu yok. Yatırımlarımız da artarak devam ediyor. Bütün yatırımlarını kendi bütçemizle yaptık. Millet Kıraathanelerinden Ankara'nın en büyük kültür ve kongre merkezine, kapalı spor salonundan, çok amaçlı salona kadar birçok yatırım yaptık. Sincanımız için yatırım yapmaktan kaçınmayacağız" ifadelerini kullandı.

ANKARA'NIN EN BÜYÜĞÜ

Başkan Murat Ercan, "Konser, toplantı, uluslararası seminer ve sempozyumlara ev sahipliği yapacak kongrenin merkezi atıldı" dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti; "16 bin 120 metrekarelik arsa üzerinde toplam 25 bin 533 metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip merkezin inşasına başlandı. Ankara'nın en büyük kültür ve kongre merkezi tamamlandığında Türkiye'deki sayılı merkezlerden birisi olacak. Sözleşme bedeli 60 milyon TL olan kültür ve kongre merkezi; 2 bin 561 kişilik kongre salonu, sergi ve fuaye alanı, Millet Kıraathanesi, 3 adet okuma salonu, Güngörmüşler ve Hanımlar lokali, nikah ve toplantı salonu gibi sosyal donatılarıyla vatandaşlara en güzel şekilde hizmet verecek" 

KAPALI SPOR SALONU BİTİYOR

Gökçek Mahallesi'nde hayata geçirilen Sincan Kapalı Spor Salonu'nun yüzde 95'i bitti. Ankara'nın önemli spor tesislerinden biri olması hedeflenen tesisi salon futbolundan basketbola, voleyboldan hentbola kadar pek çok müsabakaya ev sahipliği yapacak. Fatih Mahallesi'nde Tuğra Anıtı'nın arkasında 12 bin 975 metrekarelik arsa üzerinde toplam 21 bin 159 metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip çok amaçlı kültür merkezinin yapım çalışmaları sürüyor.

SİNCAN'A MİLLET EVİ GELİYOR

"Millet Evi" Sincan'a değer katacak. 6 milyon 207 bin 980 lira bütçe ayrılan millet evinde baybayan spor salonu, squash salonları, çocuk eğlence ve oyun alanları, 7D sinema salonları, bay-bayan millet kıraathanesi, 2 adet kütüphane, iş uğraş atölyesi ve derslikler olacak. Yoğun ilgi gören Hanımlar ve Güngörmüşler Konakları'na yenileri eklendi. Kadınların ve güngörmüş büyüklerimizin sosyal hayatın içerisinde yer alabilmeleri için hayata geçirilen 24 konağa 5 yeni konak daha ekleyerek konak sayısını 29'a çıkarttı. Konağı olarak hizmete girdi.

ASFALT VE YOL ÇALIŞMALARI

Ercan, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; "137 bin 923 ton asfalt serimi yapıldı. 315 bin 250 metrekare yeni yol açılarak bu yollara 40 bin 980 ton asfalt kırığı, 96 bin 943 ton asfalt atıldı. Şükürler olsun Belediyemizin borcu yok. Yatırımlarımız artarak devam ediyor. Millet Kıraathaneleri'nden Ankara'nın en büyük kültür ve kongre merkezine, kapalı spor salonundan çok amaçlı salona kadar birçok yatırım yaptık. Sincanımız için yatırım yapmaktan kaçınmayacağız" 


Geri Dön