23 / 04 / 2024

Sincan-Esenkent YHT hattı 13 Mart'ta açılacak!

Sincan-Esenkent YHT hattı 13 Mart'ta açılacak!

Sincan-Esenkent etabı YHT'nin sefere başlamasının birinci yıl dönümü olan 13 Martta açılacak



Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi kapsamında yapımı tamamlanan Sincan-Esenkent etabı YHT'nin sefere başlamasının birinci yıl dönümü olan 13 Martta açılacak. 15 kilometre uzunluğundaki Sincan-Esenkent etabının işletmeye alınmasının ardından Sincan'dan Eskişehir'e kadar YHT ile kesintisiz yolcu taşımacılığı yapılabilecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara-Eskişehir arasında hızlı tren seferleri, Esenkent-Eskişehir arasında YHT hattından, Sincan-Esenkent arasında ise konvansiyonel tren hattından yapılıyor.

TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-İstanbul YHT Projesi kapsamında 2006 yılında yapımına başlanan ve geçen yıl sonunda üst yapı işleri tamamlanan 15 kilometre uzunluğundaki Sincan-Esenkent etabında deneme seferleri ile sinyalizasyon ve yol testlerini tamamladı. TCDD Genel Müdürlüğü, Sincan-Esenkent arasındaki hızlı tren hattını, YHT'nin sefere başlamasının 1. yıl dönümünde, yani 13 Martta sefere açacak. Böylece, YHT seferleri, Sincan-Eskişehir arasındaki 223 kilometre boyunca kesintisiz olarak yapılabilecek.

-ANKARA-ESKİŞEHİR 1 SAAT 5 DAKİKA OLACAK-
Mevcut durumda, Esenkent-Sincan-Ankara arasında konvansiyonel hatta geçen YHT ile Ankara-Eskişehir arasındaki seyahat, toplam 1 saat 30 dakikada tamamlanıyor.

Esenkent-Sincan etabının YHT seferine açılmasından sonra Eskişehir-Sincan arasında hızlı demiryolundan sefer yapılacak ve hızlı trenler Sincan-Ankara arasında konvansiyonel hatta geçecek.

Sincan-Ankara arasındaki hızlı tren hattı ise "Başkent Ray Projesi" kapsamında inşa edilecek. Başkent Ray Projesi'nin tamamlanmasının ardından Ankara-Eskişehir arasındaki YHT ile seyahat süresi, 1 saat 5 dakikaya inecek.
AA


Geri Dön