24 / 04 / 2024

Sincan'daki Hitabet Camisi yeniden yapılıyor!

Sincan'daki Hitabet Camisi yeniden yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izni ile yeniden yapılan Sincan'daki Hitabet Camisi'ne 15 Temmuz Şehitleri Camisi adı verildi.



28 Şubat darbesinde tank namlularının çevrildiği “Hitabet Camisi”ni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izni ile yeniden yapan Sincanlılar, camiye 15 Temmuz Şehitleri Camisi adını verdi.


28 Şubat postmodern darbesi öncesi Refah Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Necmettin Erbakan'a gözdağı vermek isteyen asker, 4 Şubat 1997'de Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkezi'nden çıkan çok sayıda tankın namlusunu Sincan'daki Hitabet Camisi'ne doğru çevirdi. 28 Şubat'ın en ağır izlerini taşıyan Sincan halkı, hafızalara kazınan darbenin tüm izlerini silmek için adeta seferber oldu.


"HİÇ UNUTULMASIN"

Vakıf eseri olan Hitabet Camisi'nin yeniden yapılabilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşen Başkan Mustafa Tuna, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konuyu aktararak caminin yenilenebilmesi için izin istedi. Alınan izinlerin ardından harekete geçen cami derneği 28 Şubat'ın kentteki izlerini silebilmek için yepyeni bir Hitabet Camisi inşa etmeye başladı. Sincanlıların yardımları ile yükselen dev camiye 15 Temmuz gecesi kahramanlık gösteren ilçe halkının isteği ile "2016 15 Temmuz Şehitleri Camisi" adı verildi. SABAH Ankara'ya konuşan cami derneği Başkanı Kemal Çakır, "28 Şubat'ta biz Kudüs Günü kutlaması yapmıştık. Fakat biz bu Kudüs Günü'nü her sene kutluyorduk. Ancak Başbakan Erbakan'ı indirmek için bu tezgâhı planladılar ve tanklar bu caminin önünden geçti. Allah bize bu tankların geçtiği yerden yeniden cami yapmayı nasip etti. Bu camiyi yaparak 28 Şubat'ın izlerini silmek istedik ve bu camiyi Sincan halkının yardımları ile yapıyoruz. 15 Temmuz gecesi yaşananlardan dolayı da bu camide o ismi yaşatmak istedik. Yaşasın ki gelecek nesil o geceyi hiç unutmasın" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön