25 / 04 / 2024

Singapurlu yatırımcılar Türkiye'de emlak yatırımı yapıyor!

Singapurlu yatırımcılar Türkiye'de emlak yatırımı yapıyor!

Türkiye'nin Singapur Büyükelçisi Murat Lütem, Türkiye ve Singapur arasındaki ticari ilişki hakkında açıklamalarda bulundu. Lütem, yatırımcıların Türkiye'de emlak yatırımı yaptığını söyledi. 



Türkiye'nin Singapur Büyükelçisi Murat Lütem yaptığı açıklamada, iki ülke ilişkilerinin stratejik ortaklık seviyesinde olduğunu, son yıllarda Türkiye ve Singapur arasında başbakanlar seviyesinde karşılıklı ziyaretler yapıldığını belirterek bakanlar seviyesinde de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, ağustosta Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde Singapur'da çeşitli temaslarda bulunduğunu ifade etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Lütem, siyasi ilişkilerin sağlam temellere dayandığını ve iki ülkenin karşılıklı olarak birbirlerini "yakın ortak" gördüğünü söyledi. Lütem şu açıklamaları yaptı;

"Terörle mücadeleden uluslarası ilişkilerde hukukun üstünlüğüne bağlı kalınmasına, uluslararası teşkilatlarda birlikte hareket etmeye kadar pek çok konuda hemfikiriz ve iş birliği içindeyiz. Biz, Singapur'un bölgesinde ve hatta ötesinde sahip olduğu ağırlığı iyi biliyoruz. Singapur da Türkiye'yi aynı şekilde görüyor. Singapur'un Avrupa'daki çok az sayıdaki mukim Büyükelçiliğinden birinin de Ankara'da olması bunun bir göstergesi."

Ticari ilişkilerin eskisine göre daha iyi bir noktaya gelmesine rağmen hala istenilen seviyede olmadığına işaret eden Lütem, "Takriben 1 milyar dolar olan ticaret hacmimiz potansiyelin hala çok altında." dedi. 

Singapurlu şirketlerin Türkiye'deki yatırımlarına da değinen Lütem, bu yatırımların özellikle liman işletmesi, gıda, alışveriş merkezlerinde ortaklık, hazır giyim, emlak ve finans sektöründe olduğunu söyledi.


Geri Dön