25 / 04 / 2024

Sınırlı fiyat toplamadan en çok kira kontratları etkilenecek!

Sınırlı fiyat toplamadan en çok kira kontratları etkilenecek!

Kovid-19 salgını sebebiyle 17 Mayıs’a kadar devam edecek kısıtlamaların enflasyon üzerindeki etkilerine ilişkin konuşan ekonomistler, sınırlı fiyat toplamanın yeniden gündeme gelebileceğini söylerken, bu durumdan kira kontratları ve ücret kontratlarının etkileneceğini belirtti.



Kovid-19 salgını sebebiyle 17 Mayıs’a kadar devam edecek kısıtlamaların enflasyon üzerindeki etkilerine ilişkin konuşan ekonomistler, bu süreçte satılamayan bazı ürünlerin fiyatlarının değişmemesi Mayıs ayı özelinde bu ürünlerin etkisiyle enflasyonun daha düşük çıkabileceğini belirtiyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; ekonomistler kapanmanın neden olacağı bu etkinin yine kapanmanın bitmesiyle beraber yani Haziran'da ortadan kalkacağını belirtiyor. Benzer sürecin daha önce de yine koronavirüs salgını sürecinde yaşandığını anımsatan ekonomistler TÜİK’in de kapanmalarda fiyat toplama ile ilgili ayrıntılı bilgileri paylaşması gerektiğini dile getiriyor.

Sınırlı fiyat toplamadan en çok kira kontratları etkilenecek!

Diğer taraftan her ne kadar geçici de olsa bu süreçte, enflasyonla birlikte enflasyona endeksli tahvil ve kira kontratları ilk etkilenecek unsurlardan. 

Pazar yerlerinin yeniden açılmasıyla sınırlı fiyat toplamanın yeniden gündeme getirilebileceğini ifade eden Ekonomist Uğur Gürses, şöyle devam etti:

“TÜİK’in bu konuyu özel bir açıklama ile önceden belirtmesi lazım, çünkü enflasyona endeksli tahvil faizleri, kira kontratları ve ücret kontratları ilk akla gelen etkilenecek ilişkili alanlar.”

Pandemi döneminde kira düzenlemesi istenebilir mi?


Geri Dön