20 / 04 / 2024

tüik Sınırlı fiyat toplama 2021

tüik Sınırlı fiyat toplama 2021

Kovid-19 salgını sebebiyle 17 Mayıs’a kadar devam edecek kısıtlamaların enflasyon üzerindeki etkilerine ilişkin konuşan ekonomistler, sınırlı fiyat toplamanın yeniden gündeme gelebileceğini söylerken, bu durumdan kira kontratları ve ücret kontratlarının etkileneceğini belirtti.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

TÜİK açıkladı! Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı 10 yılda arttı! 

Türkiye'de yalnız başına yaşayanların sayısının 2021 yılına göre artış gösterdiği açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada tek kişilik hane halkı sayısı 2023'te yaklaşık 5,2 milyon olarak gerçekleşti. 

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Halk GYO Paye Sakarya'da Harikalar Kampanyası! Sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit!

Haldız İnşaat ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen Paye Sakarya projesinde Harikalar Kampanyası başladı. Söz konusu kampanya kapsamında sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit yapılıyor.

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz fırsatı!

Mesa Panorama Maltepe projesinden ev sahibi olmak isteyenlere peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatının yanı sıra, sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama'da konut fiyatları kaç TL?

Dolar 29 liraya tırmanıyor! Bugün dolar alış satış fiyatı ne kadar? 23 Kasım Perşembe dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL kurunda sınırlı yükseliş devam ediyor. Haftanın dördüncü işlem gününde dolar kuru 29 lira rekoruna doğru tırmanıyor. Peki dolar alış satış fiyatı bugün ne kadar oldu? Dolar kaç lira? 23 Kasım 2023 dolar/TL kuru.

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

One Clapham Junction'ın son etabı 'The Arrival' Türkiye'ye özel fiyat ve sınırlı sayıda daire avantajıyla satışta!

One Clapham Junction’ın merakla beklenen son etabı 'The Arrival' 3 Kasım Cuma günü Four Seasons otelde düzenlenen basın toplantısından sonra Türkiye’ye özel avantaj ve fırsatlarla satışa çıktı. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! Tüm sınıflarda müfredat değişimi olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kabine toplantısının arakasından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, tüm sınıflarda okutulan derslerde müfredat değişikliği yapacaklarını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Natura Göksu'da sınırlı sayıda daire için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı! 

Ankara Batıkent'te hayata geçirilen Natura Göksu projesinde sınırlı sayıda konut için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

Kötü haber geldi: 242 perakende ürününün 166’sının fiyatı arttı! Rakamlar peş peşe açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri tek tek açıkladı. Kötü haber geldi: 242 perakende ürününün 166’sının fiyatı arttı. Eylül ayında fiyatı en çok artan ürün okul defteri oldu. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Açlık sınırı 13 bin lirayı, yoksulluk sınırı 43 bin lirayı aştı! Yoksulluk sınırı asgari ücretin 3 katına yaklaştı!

Dört kişili bir ailenin aylık mutfak harcamasını kapsayan açlık sınırı bir ay içinde 1. 136 lira yükseldi ve 13 bin 334 lira oldu. Yoksulluk sınırı ise bir ayda tam 3 bin 700 lira arttı ve 43 bin 433 lira oldu. İşte ayrıntılar...

tüik Sınırlı fiyat toplama 2021 Haberi

tüik Sınırlı fiyat toplama 2021

Kovid-19 salgını sebebiyle 17 Mayıs’a kadar devam edecek kısıtlamaların enflasyon üzerindeki etkilerine ilişkin konuşan ekonomistler, bu süreçte satılamayan bazı ürünlerin fiyatlarının değişmemesi Mayıs ayı özelinde bu ürünlerin etkisiyle enflasyonun daha düşük çıkabileceğini belirtiyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; ekonomistler kapanmanın neden olacağı bu etkinin yine kapanmanın bitmesiyle beraber yani Haziran'da ortadan kalkacağını belirtiyor. Benzer sürecin daha önce de yine koronavirüs salgını sürecinde yaşandığını anımsatan ekonomistler TÜİK’in de kapanmalarda fiyat toplama ile ilgili ayrıntılı bilgileri paylaşması gerektiğini dile getiriyor.

Diğer taraftan her ne kadar geçici de olsa bu süreçte, enflasyonla birlikte enflasyona endeksli tahvil ve kira kontratları ilk etkilenecek unsurlardan. 

Pazar yerlerinin yeniden açılmasıyla sınırlı fiyat toplamanın yeniden gündeme getirilebileceğini ifade eden Ekonomist Uğur Gürses, şöyle devam etti:

“TÜİK’in bu konuyu özel...