24 / 04 / 2024

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne yapılan ek bina meclis gündeminde!

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne yapılan ek bina meclis gündeminde!

Sinop Atatürk Devlet Hastanesine yapılan ek binanın taahhüt edilen teslim tarihinde faaliyete geçmemesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Karadeniz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Atatürk Devlet Hastanesine yapılan ek binanın taahhüt edilen teslim tarihinde faaliyete geçmemesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Karadeniz, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'in soruları:

1- Sinop Merkez Atatürk Devlet Hastanesi Ek Bina yapım işinde 06/08/2018 teslimatı taahhüt eden ve bu taahhüttü gerçekleştirmeyen ATR Yapı Proje San. Tic. A.Ş.’ ye bir yaptırım uygulanmış ya da uygulanacak mıdır?

2. ATR Yapı Proje San Tic. Aş. tarafından hizmetinin faaliyete geçmesini geciktiren bu duruma ilişkin kasıt ya da ihtimalin yönelik bir araştırma var mıdır? Bu gecikme maddi ve manevi kamu zararına sebep olmuş mudur?

3- İlimizdeki sağlık hizmetlerinden yararlanan mevcut insan kaynağına bakıldığında da sağlık kuruluşlarının yetersizliğine bağlı olarak personel sayısında da kısıtlılık söz konusudur, ek binanın hizmete girmesi ile bu sorun giderilecek midir?

4- İlimizin demografik, ekonomik ve sosyal özellikleri dikkate alarak tüm toplumu kapsayacak şekilde bu hizmetten yararlanma imkanını arttıracak şekilde planlanmış mıdır?

5- Mevcutta hizmet vermekte olan hastanemizin özellikle Kardiyoloji, Nöroloji, Çocuk Cerrahi ve Endokrin bölümünde doktor ve sağlık çalışanları eksikliği nedeniyle hizmet yetersizliği görülmektedir. Ek bina faaliyete geçtiğinde bu servislerimizdeki sağlık personeli sayılarının artırılması yolu hizmet desteği sağlanacak mıdır?


Geri Dön