27 / 04 / 2024

Sinop'a 5 yıldızlı sağlık kompleksi yapılacak!

Sinop'a 5 yıldızlı sağlık kompleksi yapılacak!

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici, Sinop İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Gökhan Telatar'ı makamında ziyaret etti.



Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici, Sinop İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Gökhan Telatar'ı makamında ziyaret etti. Görevlerinden ayrılan kaymakamlar Vali Çetinkaya'yı ziyaret etti Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici, Sinop İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Gökhan Telatar'ı makamında ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Derici İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Gökhan Telatar'la Sinop'ta yapılacak olan sağlık kompleksi ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Sağlık kompleksi ile ilgili karşılıklı gerçekleşen söyleşide kompleks ile ilgili işlemler şu şekilde dile getirdi. 31.03.2015 tarihinde ihalesi yapılan Sağlık Kompleksi inşaatı 18.09.2015 tarihi itibarı ile gerekli izinleri alınmış olup, Kültür Müdürlüğü'nün gözetiminde temel kazma işlemleri başlatıldığı belirtildi. Sağlık Kompleksi inşaat sahası otopark kısmında tarihi küp ve duvar kalıntılarına rastlanıldığı, B ve C bloğun bulunduğu kısımda antik su tüneli açığa çıktığı, bunun sonucunda B ve C bloktaki hafriyat çalışmaları durdurulmuştu. Kültür varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapor Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü'ne sunulup Kurul tarafından verilen nihai karar doğrultusunda Sağlık Kompleksi imar planı revize edilmiş olup; Sağlık Kompleksi inşaatı yapımı devam ettiği belirtildi. 


Kompleksin özellikleri 

Yapılan açıklamada; ilimize yapılacak olan Sağlık Kompleksinde; Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği İdari Ofisleri, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi (Verem Savaş Dispanseri gibi yeni yapılanmada TSM'ye bağlı birimler), 20 Ünitelik ADSM, Semt Polikliniği, Halk Sağlığı Laboratuvarı, 4 Katlı Kapalı Otopark yer alacağı belirtilirken sağlık kompleksinin kat sayısının : A=5, B=8, C=5 şeklinde olacağı, kapalı alan miktarının 18.393 m2 olacağı, arsa alanının 6.215.90 m2 olacağı ifade edilirken işin bitirme tarihinin ise sözleşmeye müteakiben 500 gün olduğu açıklandı. 


Bizim Karadeniz 


Geri Dön