26 / 04 / 2024

Sinpaş GYO, Bursa Modern'deki 6 gayrimenkulü 28 milyon TL'ye sattı!

Sinpaş GYO, Bursa Modern'deki 6 gayrimenkulü 28 milyon TL'ye sattı!

Sinpaş GYO, Bursa Modern Projesi'nde yer alan 6 adet gayrimenkulü Arı Finansal Kiralama A.Ş.'ye KDV ve vade farkı hariç 28 milyon TL'ye sattı. 



Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) gayrimenkul satış işlemi hakkında açıklama yaptı. 

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu;

Sahibi olduğu Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi 301 ada 20 parselde yer alan 10 bin 021,78 metrekare mesahlı gayrimenkulün Arı Finansal Kiralama A.Ş.'ne ("Arı Leasing") KDV ve vade farkı hariç 28 milyon TL bedelle satışının gerçekleştirilmesine,

Bahse konu taşınmazla ilgili Sinpaş GYO ve Arı Leasing arasında sözleşme imzalanmasına,

KDV ve vade farkı hariç 28 milyon TL satış bedelinin ödeme planına göre 11 taksitte ve her taksite Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki ("TÜFE Endeksi") değişim oranına göre hesaplanan vade farkı ile tahsil edilmesine, bu minvalde satış bedelinin; satışa dair sözleşmenin imzalandığı ay içerisinde açıklanan TÜFE endeksi İLK ENDEKS, taksit ödemesinin yapılacağı ay içerisinde açıklanan TÜFE endeksi SON ENDEKS olarak kabul edilerek, "SON ENDEKS / İLK ENDEKS X VADESİZ TAKSİT TUTARI=VADELİ TAKSİT TUTARI" formülü ile tahsil edilmesine oy birliği ile karar verildi. 

Sinpaş GYO, Bursa Modern deki 6 gayrimenkulü 28 milyon TL ye sattı!

301 Ada 25 Parsel
Konu taşınmaz 20.346,70 metrekare yüzölçümlü arsadır. Düz bir topografik yapıya sahiptir. Kuzey cephede imar yolu, diğer cephelerde komşu parseller ile sınırlıdır. Parsel üzerinde değerleme tarihinde herhangi bir yapı veya inşai faaliyet bulunmamaktadır. Konu taşınmaza ait 08.10.2017 tarih, 2142 ruhsat sayılı mimari proje mevcuttur. Onaylı projeye göre parsel üzerinde A-B-C-D-E-F-G-H bloklar planlanmıştır. A-B-C-D bloklar zemin kat ve 15 normal kat olmak üzere toplam 16 katta, her bir blokta 94 meskenden oluşmaktadır. E-F-G bloklar zemin
kat ve 7 normal kat olmak üzere toplam 8 katta, her bir blokta 44 adet meskenden oluşmaktadır. H Blok ise zemin kat ve 1.katta, 1 adet kafe+ticaret bölümünden oluşmaktadır. Ayrıca bodrum kat kotunda, tüm blokların altını kapsayacak şekilde kapalı otopark mevcuttur.

301 Ada 21 Parsel
Konu parsel 83,48 metrekare yüzölçümlüdür. Dikdörtgen formunda bir geometrik şekle sahip olup düz bir topografik yapıdadır. İmar planında trafo alanı olarak planlanmış olup değerleme tarihinde parsel üzerinde trafo mevcuttur.

301 Ada 26 Parsel
Konu parsel 86,16 metrekare yüzölçümlüdür. Dikdörtgen formunda bir geometrik şekle sahip olup düz bir topografik yapıdadır. İmar planında trafo alanı olarak planlanmıştır. Konu parsel değerleme tarihinde boş durumdadır.

301 Ada 5 Parsel
Konu parsel 179,58 metrekare yüzölçümlüdür. Dikdörtgen formunda bir geometrik şekle sahip olup düz bir topografik yapıdadır. İmar planında trafo alanı olarak planlanmıştır. Konu parsel değerleme tarihinde boş durumdadır.

302 Ada 8 Parsel
Konu parsel 135,33 metrekare yüzölçümlüdür. Dikdörtgen formunda bir geometrik şekle sahip olup düz bir topografik yapıdadır. İmar planında trafo alanı olarak planlanmış olup değerleme tarihinde parsel üzerinde trafo mevcuttur.

Sinpaş GYO, Bursa Modern deki 6 gayrimenkulü 28 milyon TL ye sattı!

Sinpaş GYO'nun KAP açıklaması:
Şirketimiz Yönetim Kurulu;

1. Sahibi olduğumuz Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi 301 Ada 20 Parselde yer alan 10.021,78 m2 mesahlı gayrimenkulün Arı Finansal Kiralama A.Ş.' ne ("Arı Leasing") KDV ve vade farkı hariç 28.000.000-TL bedelle satışının gerçekleştirilmesine,

2. Bahse konu taşınmazla ilgili Sinpaş GYO ve Arı Leasing arasında sözleşme imzalanmasına,

3. KDV ve vade farkı hariç 28.000.000-TL satış bedelinin ödeme planına göre 11 taksitte ve her taksite Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki ("TÜFE Endeksi") değişim oranına göre hesaplanan vade farkı ile tahsil edilmesine, bu minvalde satış bedelinin; satışa dair sözleşmenin imzalandığı ay içerisinde açıklanan TÜFE endeksi İLK ENDEKS, taksit ödemesinin yapılacağı ay içerisinde açıklanan TÜFE endeksi SON ENDEKS olarak kabul edilerek, "SON ENDEKS / İLK ENDEKS X VADESİZ TAKSİT TUTARI=VADELİ TAKSİT TUTARI" formülü ile tahsil edilmesine,

oybirliği ile karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Değerleme raporu için tıklayın


Geri Dön